adeunis Comfort

IoT senzor temperature in vlage

UDOBJE

Senzor poskrbi za dobro počutje uporabnikov prostorov

ALARMI

Sprožitev alarma ob zaznavi dogodkov in pritisku na gumb

MERITVE

Neprestano IoT spremljanje temperature in vlage

ZBIRANJE

Centralizirano beleženje vseh dogodkov in meritev

adeunis Comfort sensor

adeunis Comfort je brezžični IoT senzor s štirimi vgrajenimi funkcijami – senzorjem temperature, senzorjem nivoja vlage, digitalnim vhodom in gumbom za alarme. Uporabljamo za vzpostavitev naprednih IoT rešitev v pametnih stavbah – Smart Buildings.

adeunis Comfort je zmogljiv IoT senzor temperature in vlage. Uporabimo ga za vzpostavitev rešitev stalnega brezžičnega IoT merjenja temperature in vlage v vseh željenih prostorih znotraj objektov. S tem poskrbimo za udobje uporabnikov iz znižamo energijske stroške v pametnih stavbah (Smart Buildings). Vgrajen gumb za alarme in digitalni (dry kontakt) priključek, omogočata vzpostavitev raznih IoT mehanizmov – pošiljanje alarmov, vklapljanje / izklapljanje naprav, meritve. Senzor je baterijsko napajan, življenjska doba izmenljivih baterije je do 10 let, odvisno od nastavljivega števila meritev. Vgrajen data logger lokalno beleži vse pridobljenih podatkov, s čimer občutno zmanjšamo intervale pošiljanja in podaljšamo življenjsko dobo baterije. Velika prednost Comfort senzorja  je prilagodljivost za številne scenarije uporabe, kompaktna velikost, možnost namestitve na zid in vrhunska kvaliteta izdelave. Senzor deluje v LoRaWAN, SigFox in Wireless M-bus LPWAN IoT omrežjih.

Senzor udobja - prikaz delovanja

 

 • adeunis Motion je brezžični IoT senzor temperature in senzor nivoja vlage.
 • Na napravi je vgrajen gumb za opozarjanje, ki ob pritisku pošlje alarme, ter digitalni (dry kontakt) priključek, na katerega povežemo naprave z digitalnim vhodom in tako vzpostavimo različne IoT mehanizmov – pošiljanje alarmov, vklapljanje / izklapljanje naprav, meritve.
 • Senzor omogoča neprestano 24 urno spremljanje temperature in nivoja vlage v vseh željenih prostorih, štetje dogodkov na priključenih napravah, opozarjanje na preseganje nastavljenih vrednosti.
 • Velika prilagodljivost na specifične zahteve najrazličnejših okolij namestitve.
 • Vgrajen data logger za optimizacijo intervalov pošiljanja sporočil v omrežje.
 • Senzor lahko pošilja sporočila ob vseh dogodkih in periodično, ob nastavljenih intervalih.
 • Delovanje v LoRaWAN, SigFox in Wireless M-bus LPWAN IoT omrežjih.
 • Napajanje prek izmenljive baterije z življenjsko dobo do 10 let (odvisno od pogostosti intervalov pošiljanja).
 • Samodejno opozarjanje na napake na napravi in konfiguraciji, ter pošiljanje stanja baterije.
 • Kompaktno in trpežno IP20 ohišje za notranjo uporabo. Dimenzije 111 x 61 x 40 mm, teža 102g.
 • Možnost namestitve na zid ali namizne uporabe.

IoT rešitve ki jih lahko vzpostavimo s adeunis Comfort senzorjem

Skrb za dobro počutje uporabnikov objektov

Prenizke oz. previsoke temperature in nivoji vlage v prostorih so krivi za slabo počutje, glavobole, prehlade, težave s suho kožo in podobne tegobe. Z neprestanim merjenjem njunih vrednosti in uravnavanjem višine, lahko poskrbimo za dobro počutje uporabnikov.

Spremljanje temperature in vlage v objektih in prostorih

adeunis Comfort senzor je idealen pripomoček za oddaljeno brezžično IoT merjenje temperature in vlage v vseh občutljivih območjih znotraj objektov, recimo v strežniških sobah, kotlovnicah, hladilnikih, shrambah. Z alarmi smo takoj obveščeni o preseganju nastavljenih vrednosti.

Optimizacija energetskih stroškov

Pozorno spremljanje temperature in vlage v prostorih, nam daje možnost občutnega znižanja potrošnje energije. Z nastavljanje optimalne temperature znižamo stroške ogrevanja in hlajenja in obenem poskrbimo za ohranjanje narave.

Alarmi in opozarjanje na dogodke

Adeunis senzorji nas obvestijo o vseh nepredvidljivih dogodkih v objektih. Alarmirajo nas o vlomih v objekte in opremo, tehničnih napakah, recimo na povezanih bojlerjih, preseganju nastavljenih vrednosti, recimo temperature, ko zaznajo izliv vode. Tako bistveno pripomorejo k optimalnem tehničnem upravljanju stavb.

adeunis video predstavitev

oglejte si kratko video predstavitev podjetja Sensoneo

Kontakt
Telos IoT Novice

Naročite se na Telos IoT novice

Pridružite se naši mailing listi in pošiljali vam bomo zanimive novice iz IoT sveta.

Uspešno ste se prijavili na Telos IoT novice