IoT REŠITVE
ZA MERJENJE
TEMPERATURE

Napredno merjenje
temperature za boljše
počutje uporabnikov
in nižje stroške

 

Preberi več
LoRa IoT pametno merjenje temperature

Želite v vsakem trenutku dneva na svojem telefonu ali računalniku preveriti temperaturo v notranjih in zunanjih prostorih, hladilnikih, cisternah ali na tekočem traku? S pomočjo LoRaWAN IoT tehnologije lahko hitro in preprosto vzpostavimo pameten sistem avtomatiziranega brezžičnega merjenja temperature. S tem dobimo orodje, ki prinaša občutne prihranke pri stroških ogrevanja in hlajenja, zagotavlja integriteto izdelkov in materialov ter poskrbi za dobro počutje uporabnikov prostorov. Vzpostavitev rešitve je zelo preprosta in stroškovno učinkovita.

Glavne prednosti iot merjenja temperature

podatki o temperaturi vedno na dlani

podatki o temperaturi
vedno na dlani

baterijsko napajani senzorji

baterijsko napajani
senzorji

neprestano  samodejno merjenje

neprestano
samodejno merjenje

brez dragega  polaganja kablov

brez dragega
polaganja kablov

alarmi ob preseganju vrednosti

alarmi ob
preseganju vrednosti

optimizacija hlajenja in ogrevanja

optimizacija hlajenja in ogrevanja

velika natančnost meritev

velika
natančnost meritev

boljša kvaliteta izdelkov

boljša kvaliteta materialov in izdelkov

Komponente rešitve IoT merjenja temperature

Brezžični temperaturni senzorji

Brezžični IoT senzorji

natančno samodejno merjenje temperature

Preberi več

LoRaWAN bazna postaja

LoRaWAN bazna postaja

vzpostavitev IoT omrežja za brezžični prenos podatkov

Preberi več

IoT platforma GIoTo

IoT platforma GIoTo

uporabniški vmesnik za popoln vpogled v delovanje

Preberi več

Kje vse lahko merimo temperaturo?

IoT merjenje temperature v prostorih

Temperatura v prostorih

Prava temperatura v prostorih je predpogoj za dobro počutje in zdravje zaposlenih, uporabnikov in gostov. Prek LoRaWAN temperaturnih senzorjev lahko spremljamo ambientalno temperaturo v vseh željenih prostorih in conah. Rešitev je primerna za več-stanovanjske objekte, pisarne, trgovine, hotele, razne ustanove, razstavišča, muzeje in za proizvodne in skladiščne hale. Pridobljeni podatki o gibanju temperature so ključni tudi za optimizacijo ogrevanja in hlajenja, kar prinaša izjemne prihranke pri energetskih stroških. Poleg temperature vsi senzorji merijo tudi vlago. Če gre njena vrednost izven ranga 40-70%, se zmanjša udobje, koncentracija in produktivnost uporabnikov. Zato je zelo pomembno, da spremljamo tudi to kategorijo. Na voljo so tudi modelske izvedbe za merjenje vsebnosti CO2 – ogljikovega dioksida v prostorih, ki je ključen pokazatelj onesnaženosti zraka znotraj prostorov.

Merjenje temperature v trgovinah

Temperatura v hladilnikih

V živilskih trgovinah in restavracijah z neprestanim merjenjem temperature v hladilnikih, zmrzovalnikih in pečeh zagotovimo integriteto prehranskih izdelkov. Zelo natančne meritve temperature se samodejno izvajajo 24 ur na dan, vse dni v letu. Ob preseganju nastavljenih vrednosti nam sistem samodejno pošilje alarm prek email ali SMS sporočila. Rešitev prinaša občutno zmanjšanje stroškov v primerjavi z zamudnim in nenatančnim ročnim odčitavanjem temperature. Sistem je popolnoma prilagodljiv in preprosto razširljiv, baterijsko napajane senzorje lahko dodajamo po potrebi. Rešitev je odličen pripomoček za zagotavljanje in beleženje skladnosti s higienskimi standardi o temperaturni hrambi živil (HACCP).

 

Merjenje temperature v proizvodnem procesu
Merjenje temperature v skladiščih

Temperatura v proizvodnji in skladiščih

Poleg merjenja ambientalne temperature v vseh željenih prostorih, lahko v industrijskih okoljih spremljamo temperaturo tudi neposredno na proizvodni liniji. Tako izboljšamo kvaliteto izdelkov pri katerih je ključnega pomena konsistentna temperatura znotraj proizvodnega procesa. Primer: v proizvodnji avtomobilskih komponent lahko v realnem času merimo temperaturo barve, ki se nanaša na elemente. V primeru odstopanja smo takoj opozorjeni, da je potrebno temperaturo povrniti na pravi nivo.

Za meritve uporabimo namensko izvedbo LoRaWAN IoT senzorja s temperaturno sondo.  S pomočjo sond lahko izvajamo zelo natančno merjenje temperature tudi v najtežje dostopnih lokacijah znotraj proizvodnega procesa. Temperaturne sonde lahko vstavimo v kontejnerje, komore in cisterne za merjenje temperature tekočin, goriv, maziv in drugih komponent. Merimo lahko tudi temperaturo v vseh ceveh.

V živo lahko spremljamo temperaturo strojev in tako v okviru predikativnega vzdrževanja poskrbimo za manjše število okvar in tako znižamo obratovalne stroške. Povišana temperatura stroja je namreč prva indikacija, da ta ne deluje pravilno.

Zelo zanimivo je tudi merjenje temperature v skladiščnih. Z vpeljavo LoRaWAN rešitve merjenja temperature in vlage v skladiščih precej lažje vzdržujemo optimalne pogoje za zagotavljanje integritete hranjenih produktov. Obenem z avtomatiziranim beleženjem pridobljenih podatkov o temperaturi in vlagi lažje zagotovimo skladnost s predpisi o kakovosti.

Merjenje temperature v poatkovnih centrih

Temperatura v podatkovnih centrih

V podatkovnih centrih v podjetjih in pri operaterjih se nahaja velika količina drage mrežne opreme. Ta je zelo občutljiva na nihanje temperature in vlage. Zato je potrebno vzpostavili napreden sistem merjenja, ki takoj zazna odstopanja od primernih nivojev temperature in vlage. Tako pridobimo orodje, ki nam, takoj ko temperature preveč naraste, pošlje alarm. S tem se zelo zmanjša možnost okvare opreme, ki ima za posledico izpad omrežja. Merimo lahko ambientalno temperaturo in s pomočjo sond tudi temperaturo posameznih komponent. V strežniških sobah lahko z uporabo namenskih LoRaWAN senzorjev spremljamo tudi izlitja vode (poplave), nepooblaščene vdore ter zaznavamo dim.

 

Merjenje temperature v zdravstvenih ustanovah

Temperatura v zdravstvenih ustanovah

V bolnišnicah, klinikah, zdravstvenih domovih in laboratorijih v hladilnikih, zmrzovalnikih in komorah hranijo velike količine različnega materiala, ki je izjemno občutljiv na spremembe v okolju. Pri hrambi zdravil, cepiv in vzorcev je nujno potrebno ohranjati primerno temperaturo in vlago, saj v nasprotnem primeru lahko hitro pride do uničenja ali kontaminacije. Za zagotavljanje skladnosti je potrebno te vrednosti neprestano ročno spremljati, kar je delovno intenziven proces, pri katerem prihaja do številnih napak. Optimalna rešitev je vzpostavitev avtomatiziranega sistema merjenje temperature, vlage in pritiska, ki samodejno opozori na težave. Z brezžičnim IoT rešitvijo spremljanja dejavnikov tveganja pridobimo robusten sistem, ki nas takoj opozori na težave z opremo (recimo hladilniki) in tako zelo omeji zdravstvena tveganja. Obenem občutno zmanjša operativne in vzdrževalne stroške ter pripomore k optimizaciji dela.

Brezžični IoT temperaturni senzorji

Baterijsko napajani LoRaWAN temperaturni senzorji omogočajo hitro in preprosto namestitev brez uporabe žic

S senzorji merimo temperaturo in vlago v vseh željenih notranjih in zunanjih prostorih, hladilnikih in zmrzovalnikih, kontejnerjih, rezervoarjih, ceveh, znotraj proizvodne linije in na površinah. Prosto jih lahko prestavljamo po prostorih, saj jih napajajo baterije z življenjsko dobo do 10 let.

Na voljo je več modelskih izvedb, tudi z vgrajenim LED zaslonom, ki prikazuje trenutno temperaturo in model s temperaturno sondo. Meritve temperature so izjemno natančne (0,01ºC), njihov razpon je od -200 do +200ºC.

100% brez žic

100% brez žic

senzorje lahko postavimo kamorkoli, tudi neposredno v zmrzovalnik

Profesionalne naprave

Profesionalne naprave

velika natančnost meritev, IP65 nivo zaščite, AES enkripcija

Preprosta uporaba

Preprosta uporaba

neprestano samodejno pošiljanje podatkov o temperaturi

Modelske izvedbe LoRaWAN temperaturnih senzorjev

Dragino senzor temperature in vlage
Dragino Temp

Izredno priročen in kompakten baterijsko napajani LoRaWAN senzor temperature in vlažnosti

Preberi več

senzor temperature in vlage
Lansitec Temp

Baterijsko napajani senzor temperature in vlage za uporabo v industrijskih okoljih (IP65)

Preberi več

senzor s temperaturnimi sondami
Lansitec Sonda

Industrijski senzor temperature s 4 sondami. Razpon meritev od -200ºC do +200ºC na površinah / v tekočinah

Preberi več

senzor CO2, temperature in vlage
GlobalSat LS111P

Senzor ogljikovega dioksida (CO2), temperature in vlage z vgrajenim zaslonom za prikaz vrednosti

Preberi več

GIoTo

IoT Platforma GIoTo

Meritve temperature se prek LoRaWAN IoT omrežja brezžično prenašajo v IoT platformo GIoTo. V naprednem uporabniškem vmesniku lahko na zaslonu telefona ali računalnika spremljamo trenutno temperaturo, pregledujemo zgodovino meritev v željenem časovnem obdobju in opazujemo grafični prikaz gibanja trendov. Nastavljamo tudi željene temperaturne pragove, ki sprožijo alarme (ti se samodejno pošiljajo prek emailov ali SMS sporočil), spremljamo nivo baterij v senzorjih in izberemo intervale pošiljanja poročil o meritvah.

Spremljanje dejavnikov na telefonu

Zgodovina meritev

r

Samodejno pošiljanje alarmov

generiranje poročil

IoT platforma GIoTo

IoT rešitev na ključ

Vas zanima vpeljava pametnih IoT rešitev v vašem podjetju? Brez obveznosti vam bomo pripravili rešitev na ključ!

Kontakt

Veseli bomo vaših vprašanj in sporočil.

*Zahtevana polja

Kontakt
Telos IoT Novice

Naročite se na Telos IoT novice

Pridružite se naši mailing listi in pošiljali vam bomo zanimive novice iz IoT sveta.

Uspešno ste se prijavili na Telos IoT novice