Telos IoT
Telos IoT

Netvox pametna LoRaWAN varovalka

Oddaljene meritve porabe elektrike in upravljanje sistemov napajanja

Netvox pametna LoRaWAN varovalka
IoT rešitev za varčevanje elektrike
Varčevanje elektrike

Varčevanje elektrike

Nepogrešljiv pripomoček za brezžično merjenje, nadzor in optimizacijo porabe elektrike

Nastavljivi alarmi

Alarmi in obvestila

Samodejno zaznavanje izrednih dogodkov v električnem omrežju za izogibanje izpadom in okvaram

Oddaljen vklop/izklop

Vklop/izklop na daljavo

Vklop in izklop napajanja odjemalcev na daljavo in možnost vpeljale naprednih IoT mehanizmov

Varčevanje elektrike

Vsi podatki na dlani

Podatke o delovanju električnega omrežja spremljamo v realnem času na zaslonu telefona

Varčevanje elektrike

Modeli za vse potrebe

V živo lahko merimo 230V napetost in 63A aktivnega toka, v eno in tri-fazni modelski izvedbi.

Varčevanje elektrike

LoRaWAN IoT omrežje

Brezžično LoRaWAN IoT omrežje z dometom do 16km na odprtem in 2km znotraj objektov

Netvox pametna LoRaWAN varovalka

Netvox pametne LoRaWAN varovalke omogočajo napreden brezžičen nadzor, upravljanje in zaščito električnih naprav in sistemov. S svojimi prednostmi, kot so merjenje porabe, vklapljanje / izklapljanje na daljavo, avtomatsko odkrivanje napak, učinkovito obvladovanje preobremenitev in zgodovinski pregledi, prispevajo k boljši zanesljivosti, varnosti in učinkovitosti vašega električnega sistema.

Netvox pametna LoRaWAN varovalka

Na posamezen LoRaWAN komunikacijski modul lahko priključimo 4 eno fazne ali 2 tri fazne varovalke. Napajanje je izvedeno prek zunanjega napajalnika. Namenski Modbus (RS485) adapter poskrbi za pretvorbo serijskih podatkov, ki jih generirajo varovalke, v obliko za prenos po LoRaWAN omrežju. Na DIN-Rail vodilo v električni omarici na lokaciji lahko glede na število odjemalcev vključimo večje število potrebnih kompletov.

Glavne prednosti pametne varovalke

Merjenje porabe elektrike

Z uporabo Netvox pametnih varovalk lahko na daljavo brezžično merimo porabo elektrike vseh na njih priključenih odjemalcev – naprav, strojev, oddelkov in uporabnikov. V živo lahko merimo 230V napetost in 63A aktivnega toka, v eno in tri-fazni modelski izvedbi. Pametne varovalke neprestano brezžično pošiljajo podatke o toku, napetosti, moči in frekvenci elektrike.

Oddaljen nadzor in upravljanje

Netvox pametne LoRaWAN varovalke omogočajo oddaljen nadzor in upravljanje električnih naprav in sistemov. S pomočjo povezave prek omrežja LoRaWAN lahko varovalke in priključene odjemalce brezžično vklopite ali izklopite na daljavo ter spremljate njihovo stanje, brez potrebe po fizičnem dostopu do lokacij.

Zaznavanje dogodkov in alarmi

Pametne varovalke so opremljene s sistemom samodejnega zaznavanja dogodkov v električnem omrežju. Sistem nas obvesti o nenormalnih dogodkih – preobremenitvah, pre- in pod- napetosti, previsokih ali prenizkih vrednostih elektrike. Tako nam omogoča hitro ukrepanje v primeru težav, ter preprečuje morebitne okvare opreme, nezaželene izpade in nepotrebno potrošnjo elektrike.

Učinkovita obvladovanje preobremenitev

Netvox pametne LoRaWAN varovalke omogočajo učinkovito obvladovanje preobremenitve električnih naprav. S prepoznavanjem prekomernih obremenitev lahko varovalke samodejno prekinejo pretok električne energije in s tem preprečijo poškodbe naprav ter zmanjšajo tveganje za požare ali okvare strojev in naprav.

Avtomatsko odkrivanje napak

Pametne LoRaWAN varovalke Netvox so opremljene s funkcijo avtomatskega odkrivanja napak, kar omogoča hitro identifikacijo težav v električnih vezjih. To pomaga pri zmanjšanju izpada električne energije, preprečuje poškodbe naprav in izboljšuje zanesljivost električnih sistemov.

Analitika za varčevanje elektrike

Meritve porabe, ki jih generirajo LoRaWAN varovalke se beležijo znotraj IoT platforme GIoTo. V njej lahko spremljamo trenutno porabo in pregledujemo zgodovinske podatke o stanju in porabi električne energije. Ti podatki omogočajo analizo potrošnje elektrike, prepoznavanje vzorcev in optimizacijo električnih sistemov za boljšo energetsko učinkovitost.

Merjenje porabe elektrike v pametnih stavbah

Idealna rešitev za pametne zgradbe

Pametne varovalke so idealna izbira za vzpostavitev IoT merjenja porabe elektrike v pametnih stavbah. Integriramo jih lahko v novo gradnje ali jih naknadno vgradimo v starejše objekte. Tako pridobimo več ključnih koristi in prednosti, vključno z oddaljenim spremljanjem porabe elektrike v realnem času v celotni stavbi, posameznih sklopih ali najemnikih.

Optimizacija energetske učinkovitosti poteka prek identifikacije odjemalcev, ki nepotrebno trošijo elektriko. S tem lahko sprejmemo ukrepe za zmanjšanje nepotrebnih stroškov energije in izboljšamo energetsko učinkovitost stavbe.

Z IoT merjenjem porabe elektrike v pametnih stavbah dosežemo boljši nadzor, optimizacijo in učinkovito upravljanje porabe električne energije. To vodi v prihranke pri stroških energentov, povečuje energetsko učinkovitost in prispeva k trajnostnemu in okolju prijaznemu delovanju stavb.

Prikaz delovanja pametne varovalke

Netvox pametna LoRaWAN varovalka - prikaz delovanja

V diagramu je prikazanih več različnih tipov objektov – poslovni, stanovanjski in bolnišnica. V njih so znotraj električnih omaric nameščeni pametne varovalke, ki aktivno spremljajo porabo elektrike za vse vključene odjemalce in spremljajo delovanje električnega omrežja. Podatki o porabi se iz varovalk se v realnem času brezžično prenašajo na splet prek LoRaWAN IoT omrežja. To je vzpostavljeno prek bazne postaje, ki zagotavlja povezljivost na razdalji do 2,5km znotraj objektov. Iz bazne postaje se izmerjene vrednosti prenašajo v internet in posledično v IoT platformo GIoTo. Do platforme lahko uporabniki kadarkoli in od koderkoli dostopajo prek svojih mobilnih telefonov in računalnikov. V njej so zbrane vse meritve in implementirana analitika, ki uporabnikom pomaga optimizirati porabo elektrike.

Kontakt