Telos IoT
Telos IoT

Netvox
pametni merilec električnega toka

Nadzorujte in optimizirajte porabo elektrike

Netvox merilnik toka
IoT rešitev za varčevanje elektrike
Varčevanje elektrike

Varčevanje elektrike

Nepogrešljiv pripomoček za spremljanje, nadzor in optimizacijo porabe elektrike

Varčevanje elektrike

Modeli za vse potrebe

Modelske izvedbe z direktnim DC ali baterijskim napajanjem za eno in tro- fazni tok, do 630A

Varčevanje elektrike

Delovanje strojev

Idealna rešitev za oddaljeno spremljanje delovanja strojev v proizvodnji s prepoznavo konic

Varčevanje elektrike

Meritve na daljavo

Podatke o porabi elektrike spremljamo v realnem času na zaslonu telefona ali računalnika

Varčevanje elektrike

Preprosta namestitev

Neposredna priključitev na odjemalce s klempami, brez poseganja v obstoječe ožičenje

Varčevanje elektrike

LoRaWAN IoT omrežje

Brezžično LoRaWAN IoT omrežje z dometom do 16km na odprtem in 2km znotraj objektov

Netvox pametni merilec električnega toka

Netvox LoRaWAN pametni merilec toka je nepogrešljiv pripomoček za spremljanje, nadzor in optimizacijo porabe elektrike. S svojimi naprednimi lastnostmi vam omogoča, da dosežete večjo energetsko učinkovitost, prihranite pri stroških energije ter poskrbite za bolj zanesljivo delovanje strojev in celotnega lokalnega električnega omrežja.

Netvox LoRaWAN merilnik toka

Glavne prednosti merilca električnega toka

Natančno spremljanje porabe elektrike

Netvox merilnik toka omogoča spremljanje električnega toka v realnem času. Prinaša neposreden oddaljen vpogled v porabo elektrike vseh željenih strojev, naprav, oddelkov in sistemov. Omogoča prepoznavo nepotrebne porabe in sprejemanje ukrepov za zmanjšanje stroškov energentov.

Zaznavanje nepotrebne porabe

Neposredno merjenje toka nam omogoča, da identificiramo odjemalce, ki porabljajo preveč električne energije ali povzročajo nepotrebno porabo. Z odkrivanjem in odpravljanjem energetskih potrat lahko občutno zmanjšamo stroške za elektriko.

Optimizacija obremenitev

Z uporabo merilnika električnega toka lahko neposredno spremljamo obremenitve električnega omrežja. Tako prepoznamo obdobja, ko je poraba energije višja ter načrtujemo aktivnosti na način, da se izognemo višjim tarifam električne energije. To bo v bližnji prihodnosti z vpeljavo večjega števila novih tarif še bolj pomembno.

Vsi podatki o porabi na dlani

Vse meritve toka, ki jih zagotavljajo Netvox merilniki, se zbirajo v IoT platformi GIoTo. V njej lahko identificiramo naprave, stroje in oddelke, ki porabljajo preveč energije ter posledično sprejmemo ukrepe za izboljšanje energetske učinkovitosti. Zmanjšanje nepotrebnih stroškov energije vodi v dolgoročne prihranke in bolj trajnostno poslovanje.

Brezžična povezljivost na daljavo

Z brezžično LoRaWAN IoT povezljivostjo lahko dostopate do podatkov o porabi elektrike od kjerkoli. Za vzpostavitev omrežja na lokaciji zadostuje ena sama LoRaWAN bazna postaja, njen domet je vsaj 2km tudi znotraj prostorov.

Enostavna namestitev in uporaba

Netvox merilnik toka se enostavno namesti in integrira v obstoječe električne sisteme, električne omarice, naprave ali napajalne kable. Sprememba obstoječe napeljave ni potrebna. Na napajalne kable preprosto pritrdimo priložene namenske tokovne zanke (klempe) in brezžične meritve samodejno stečejo.

Modelske izvedbe za vse potrebe

Na voljo so modeli za eno in tro- fazni tok in merjenje 75A, 150A, 250A in 630A. Za vse modele je na voljo baterijska ali direktna izvedba napajanja. Napajalnik je opremljen z 3m kabla za lažjo namestitev. Pri baterijski izvedbi, je življenjska doba izmenljivih baterij 7 let pri eno-urnih intervalih odčitavanja.

Opozorila in obvestila

Merilnik je opremljen s sistemom opozoril in obvestil, ki nas samodejno obvesti o nenormalnih – previsokih ali prenizkih vrednostih električnega toka. Tako preprečuje morebitne okvare opreme in nezaželene izpade elektrike.

Spremljanje strojev v proizvodnji

Spremljanje delovanja strojev v proizvodnji

Merilnike toka lahko priključimo neposredno na vse željene stroje in naprave v proizvodnji in v živo spremljamo porabo elektrike. To nam pomaga identificirati stroje in naprave, ki porabljajo preveč energije ali so manj učinkoviti. Na podlagi teh informacij lahko sprejmemo ukrepe za izboljšanje energetske učinkovitosti, na primer s prilagoditvami načina delovanja. Z merjenjem toka pridobimo tudi podatek o tem kdaj in koliko časa je stroj deloval. Obenem zaznamo, da je prišlo do izpada električnega napajanja in smo o tem takoj obveščeni po e-mailu. Merilniki toka s samodejno prepoznavo nenadnih dvigov porabe – konic, takoj identificirajo težave v opremi, ki imajo za posledico drage okvare. S tem predstavljajo odličen pripomoček za preventivno vzdrževanje.

Kako se spremlja poraba elektrike prek merilnikov toka?

Merilec toka diagram

V diagramu je prikazana lokacija podjetja, v katerem so nameščeni različni stroji in naprave. Vsi električni odjemalci imajo neposredno na napajalne kable pričvrščene namenske klempe, ki neprestano merijo tok. Merilniki podatke o izmerjenem toku v nastavljenem intervalu brezžično pošiljajo v LoRaWAN IoT omrežje. To je vzpostavljeno prek bazne postaje, ki zagotavlja povezljivost na razdalji do 2,5km znotraj objektov. Iz bazne postaje se izmerjene vrednosti toka prenašajo v internet in posledično v IoT platformo GIoTo. Do platforme lahko uporabniki kadarkoli in od koderkoli dostopajo prek svojih mobilnih telefonov in računalnikov. V njej so zbrane vse meritve in implementirana analitika, ki uporabnikom pomaga optimizirati porabo elektrike. Sistem meritev električnega toka prinaša občutno znižanje stroškov in obenem poskrbi za tekoče delovanje električnega omrežja.

Kontakt