O nas

Telos in IoT tehnologije

Vse od ustanovitve pred 18 leti se v podjetju Telos d.o.o. intenzivno ukvarjamo z razvojem pravih rešitev v IKT sferi. Med drugim smo bili regionalni pionir na področju mobilnih M2M rešitev, saj smo že pred 15 leti integrirali prvi mobilni usmerjevalnik. V tem času smo sodelovali v kopici zahtevnih projektov in si pri tem nabrali izjemne izkušnje.

V komunikaciji s kupci in partnerji smo prišli do spoznanja, da je na trgu prisoten velik interes po vpeljavi IoT rešitev v številnih segmentih. Težava je dejstvo, da obstoječe tehnologije ne zadoščajo vsem potrebam za pravi razmah Interneta stvari. Predvsem so problem previsoki stroški in prevelika potrošnja energije. Odgovor na te dilema prinaša nova tehnologija LoRa – LPWAN IoT omrežje nove generacije. Prepričani smo, da bo prav LoRa v naslednjih letih bistveno pripomogla k cilju 50 miljard povezanih stvari.

V podjetju Telos vam na široko odpiramo vrata v IoT dobo. Nudimo popoln nabor vseh potrebnih komponent za vpeljavo pametnih IoT rešitev na osnovi LoRa in NB-IoT tehnologije. Na voljo je množica LoRa strojne opreme – baznih postaj, senzorjev, naprav in adapterjev. Obenem smo razvili lastno IoT platformo GIoTo, pametno orodje za upravljanje stvari v IoT omrežjih.  GIoTo omogoča pregleden prikaz v IoT omrežjih pridobljenih podatkov in meritev, njihovo analizo ter integracijo v poslovne procese.

Smo aktivni člani dveh vodilnih slovenskih tehnoloških platform za IoT omrežja:

  • SRIP PMiS  Strateško Razvojno Inovacijsko Partnerstvo – Pametna Mesta in Skupnosti
  • Smart Grids  Tehnološka Platforma za Pametna omrežja

Kontakt

Veseli bomo vaših vprašanj in sporočil.

*Zahtevana polja

Kontakt
Telos IoT Novice

Naročite se na Telos IoT novice

Pridružite se naši mailing listi in pošiljali vam bomo zanimive novice iz IoT sveta.

Uspešno ste se prijavili na Telos IoT novice