Select Page

O nas

Telos in IoT tehnologije

Vse od ustanovitve pred 20 leti se v podjetju Telos d.o.o. intenzivno ukvarjamo z razvojem pravih rešitev v IKT sferi. Med drugim smo bili regionalni pionir na področju mobilnih M2M rešitev, saj smo že pred 15 leti integrirali prvi mobilni usmerjevalnik. V tem času smo sodelovali v številnih zahtevnih projektov in si pri tem nabrali izjemne izkušnje.

V komunikaciji s kupci in partnerji smo prišli do spoznanja, da je na trgu prisoten velik interes po vpeljavi IoT rešitev v številnih segmentih. Težava je dejstvo, da obstoječe tehnologije ne zadoščajo vsem potrebam za pravi razmah Interneta stvari. Predvsem so problem previsoki stroški in prevelika potrošnja energije. Odgovor na te dilema prinaša nova tehnologija LoRa – LPWAN IoT omrežje nove generacije. Prepričani smo, da bo prav LoRa v naslednjih letih bistveno pripomogla k cilju 50 miljard povezanih stvari.

V podjetju Telos vam na široko odpiramo vrata v IoT dobo. Nudimo popoln nabor vseh potrebnih komponent za vpeljavo pametnih IoT rešitev na osnovi LoRa in NB-IoT tehnologije. Na voljo je množica LoRa strojne opreme – baznih postaj, senzorjev, naprav in adapterjev. Obenem smo razvili lastno IoT platformo GIoTo, pametno orodje za upravljanje stvari v IoT omrežjih. GIoTo omogoča pregleden prikaz v IoT omrežjih pridobljenih podatkov in meritev, njihovo analizo ter integracijo v poslovne procese.

Smo aktivni člani dveh vodilnih slovenskih tehnoloških platform za IoT omrežja:

  • SRIP PMiS  Strateško Razvojno Inovacijsko Partnerstvo – Pametna Mesta in Skupnosti
  • Smart Grids  Tehnološka Platforma za Pametna omrežja
ID podjetja Telos
Naziv: TELOS komunikacije, oblikovanje, svetovanje d.o.o.
Krajši naziv: TELOS d.o.o.
Sedež podjetja:  Seljakovo naselje 42,  4000 Kranj
PE RC IKT: Ljubljanska cesta 24g, 4000 Kranj
ID DDV: SI63612330
Matična št:  1616684
Leto ustanovitve: 2002
TRR:  03138-1000015276 SKB banka
SWIFT: SKBASI2X
IBAN: SI56 0313 8100 0015 276
Spletni naslov: www.telos.si
e pošta:  info@telos.si

Kontakt

Veseli bomo vaših vprašanj in sporočil.

*Zahtevana polja

Kontakt