O nas

Telos in IoT tehnologije

Vse od ustanovitve pred 18 leti se v podjetju Telos d.o.o. intenzivno ukvarjamo z razvojem pravih rešitev v IKT sferi. Med drugim smo bili regionalni pionir na področju mobilnih M2M rešitev, saj smo že pred več kot desetletjem integrirali prvi mobilni usmerjevalnik. V tem času smo sodelovali v kopici zahtevnih projektov in si pri tem nabrali izjemne izkušnje.

V komunikaciji s kupci in partnerji smo prišli do spoznanja, da je na trgu prisoten velik interes po vpeljavi IoT rešitev v številnih segmentih. Težava je dejstvo, da obstoječe tehnologije ne zadoščajo vsem potrebam za pravi razmah Interneta stvari. Predvsem so problem previsoki stroški in prevelika potrošnja energije. Odgovor na te dilema prinaša nova tehnologija LoRa – LPWAN IoT omrežje nove generacije. Prepričani smo, da bo prav LoRa v naslednjih letih bistveno pripomogla k cilju 50 miljard povezanih stvari v letu 2020.

V podjetju Telos vam na široko odpiramo vrata v IoT dobo. Nudimo popoln nabor vseh potrebnih komponent za vpeljavo pametnih IoT rešitev na osnovi LoRa tehnologije. Na voljo je množica LoRa strojne opreme – baznih postaj, senzorjev, naprav in modulov. Obenem smo razvili lastno IoT platformo GIoTo, pametno orodje za upravljanje stvari v IoT omrežjih.  GIoTo omogoča pregleden prikaz v IoT omrežju pridobljenih podatkov in meritev, njihovo analizo ter integracijo v poslovne procese.

Smo aktivni člani dveh vodilnih slovenskih tehnoloških platform za IoT omrežja:

  • SRIP PMiS  Strateško Razvojno Inovacijsko Partnerstvo – Pametna Mesta in Skupnosti
  • Smart Grids  Tehnološka Platforma za Pametna omrežja
Nacrtovanje LoRaWAN IoT omrežja

Nacrtovanje LoRaWAN IoT omrežja

Radijsko načrtovanje LoRaWAN omrežja je proces izbire najboljših lokacij za postavitev LoRa baznih postaj in nodov. Meritve zagotovijo zadostno pokritosto in zmogljivost za kvalitetno izvajanje željenih IoT komunikacijskih storitev.

read more
The Things conference Amsterdam 2019

The Things conference Amsterdam 2019

Udeležili smo se The Things konference, največjega globalnega LoRaWAN dogodka. Vsako leto konec januarja privabi v Amsterdam več kot 2000 LoRa IoT integratorjev, razvijalcev in inovatorjev.

read more
MultiTech LENS LoRa Network Server

MultiTech LENS LoRa Network Server

MultiTech je predstavil LENS – popolnoma prilagodljiv LoRaWAN Network Server za enostavno in učinkovito vzpostavitev in upravljanje visoko zmogljivih privatnih LoRaWAN omrežij.

read more

Kontakt

Veseli bomo vaših vprašanj in sporočil.

Kontakt
IoT novice

Naročite se na Telos IoT novice

Pridružite se naši mailing listi in pošiljali vam bomo zanimive novice iz IoT sveta.

Uspešno ste se prijavili na Telos IoT novice