Telos IoT
Telos IoT

The Things On Tour konferenca, Maribor 2018

10

OKTOBER, 2018

V začetku oktobra smo kot sponzorji sodelovali na prvem slovenskem dogodku The Things Conference on Tour. Konferenca je del serije lokalnih izpostav največjega globalnega LoRaWAN dogodka The Things conference. Ta poteka vsako leto konec januarja v Amsterdamu. Cilj lokalnih izdaj dogodka, ki se odvijajo po celem svetu (Italija, Velika Britanija, Indija…), je spoznavanje najbolj agilne LPWAN tehnologije LoRaWAN.

Na The Things on Tour konferenci v Mariboru se je zbralo več kot 100 LoRaWAN razvijalcev, strokovnjakov in izobraževalcev iz celotne regije. Ob predstavitvah najnovejših tehnoloških rešitev in zanimivih primerov iz prakse, praktičnih delavnicah ter ob druženju in mreženju, smo skupaj raziskovali priložnosti, ki jih ponuja tehnologija LoRaWAN in The Things Network in se spoznali z najnovejšimi trendi s področja interneta stvari. Kot govorci so sodelovali vrhunski eksperti, med drugimi Johan Stokking, soustanovitelj in tehnični vodja pri The Things Network in Thomas Telkamp, soustanovitelj in tehnični direktor pri Lacuna Space.

V okviru konference smo na našem razstavnem prostoru predstavili celo serijo LoRaWAN opreme in rešitev. Obiskovalci so lahko v živo znotraj aplikacije GIoTo spremljali podatke, ki so jih generirali postavljeni senzorji in adapterji. Predstavitev je bila zelo uspešna, tako da se naslednje leto zagotovo ponovno udeležimo The Things on Tour konference.

Photo credits go to Urška Lukovnjak and Jure Zagoranski.

Kontakt