Telos IoT
Telos IoT

adeunis Comfort CO2

IoT senzor CO2, temperature in vlage z vgrajenim semaforjem, gumbom in dry contact vhodom

Adeunis Comfort CO2 - Senzor CO2 ogljikovega dioksida
Neprestano merjenje nivoja CO2

Brezžično merjenje CO2

Neposredno merjenje vrednosti CO2 v prostorih

Dry contact vhod

Dry contact

Dry contact vhod za vzpostavitev naprednih IoT mehanizmov

Vgrajen CO2 semafor

CO2 semafor

Barvne lučke vedno jasno prikazujejo kvaliteto zraka

Vgrajen gumb

Vgrajen gumb

Sproženje klica v sili za opozarjanje na dogodke

adeunis Comfort CO2 senzor

adeunis Comfort CO2 je brezžični IoT senzor s petimi funkcijami. Prek vgrajenih senzorjev ogljikovega dioksida CO2, temperature in vlage se izvaja neprestano spremljanje kvalitete zraka znotraj prostorov. Digitalni vhod uporabimo za vzpostavitev naprednih IoT mehanizmov, medtem ko alarmni gumb služi za pošiljanje klicev v sili.

Adeunis Comfort CO2 - Senzor CO2 ogljikovega dioksida

adeunis Comfort CO2 je zmogljiv IoT senzor CO2, temperature in vlage. Uporabimo ga za vzpostavitev rešitev stalnega brezžičnega IoT merjenja koncentracije oglikovega dioksida (CO2), temperature in vlage v vseh željenih prostorih znotraj objektov. S tem poskrbimo za varnost in udobje uporabnikov ter znižamo energijske stroške v pametnih stavbah (Smart Buildings).

Na napravi je vgrajen CO2 semafor, ki vsem prisotnim jasno prikazuje kakšna je trenutna kvaliteta zraka v prostorih. Ob primernih vrednostih ogljikovega dioksida (CO2) sveti zelena lučka, pri mejnih rumena. Ko vrednost CO2 preseže varne vrednosti, se lučka obarva rdeče. Obenem ob preseganju vrednosti CO2 senzor prek platforme GIoTo pošlje alarm tudi neposredno na telefone vseh željenih uporabnikov.

Na napravi je vgrajen tudi gumb za opozarjanje na dogodke in digitalni (dry kontakt) priključek. Omogočata vzpostavitev raznih IoT mehanizmov – pošiljanje alarmov, vklapljanje / izklapljanje naprav, meritve na zahtevo. Senzor je baterijsko napajan, življenjska doba izmenljivih baterije je do 10 let in je odvisna od nastavljivega intervala meritev.

Vgrajen data logger lokalno beleži vse pridobljene podatke, s čimer občutno zmanjšamo intervale pošiljanja in podaljšamo življenjsko dobo baterije. Velika prednost adeunis Comfort CO2 senzorja je prilagodljivost za številne scenarije uporabe, kompaktna velikost, možnost namestitve na zid in vrhunska kvaliteta izdelave.

Senzor deluje v LoRaWAN ali Sigfox IoT omrežju. Uporabimo ga za vzpostavitev rešitve stalnega brezžičnega IoT spremljanja kvatitete zraka v prostorih – šolah, pisarnah, zdravstvenih ustanovah, hotelih in restavracijah. Je odličen pripomoček, ki zagotovi, da bo učenje in delo v zahtevnih Covid-19 časih bolj varno.

CO2 Senzor prikaz delovanja

 

 • adeunis Comfort CO2 je kompakten brezžični IoT senzor ogljikovega dioksida CO2, temperature in vlage.
 • Vgrajen CO2 semafor vsem prisotnim jasno prikaže kakšna je trenutna kvaliteta zraka v prostoru. Ob primernih vrednostih ogljikovega dioksida (CO2) sveti zelena lučka, pri mejnih rumena. Ko vrednost CO2 preseže varne vrednosti, se lučka obarva rdeče.
 • Na napravi je vgrajen gumb za opozarjanje na dogodke in digitalni (dry kontakt) priključek. Omogočata vzpostavitev raznih IoT mehanizmov – pošiljanje alarmov, opozarjanje na dogodke, vklapljanje / izklapljanje naprav, meritve na zahtevo.
 • Senzor omogoča neprestano 24 urno spremljanje CO2, temperature in nivoja vlage v vseh željenih prostorih, štetje dogodkov na priključenih napravah, opozarjanje na preseganje nastavljenih vrednosti.
 • Velika prilagodljivost na specifične zahteve najrazličnejših okolij namestitve.
 • Vgrajen data logger za optimizacijo intervalov pošiljanja sporočil v omrežje.
 • Senzor lahko pošilja sporočila ob vseh dogodkih in periodično, ob nastavljenih intervalih.
 • Delovanje v LoRaWAN in SigFox LPWAN IoT omrežjih.
 • Napajanje prek izmenljive baterije z življenjsko dobo do 10 let (odvisno od pogostosti intervalov pošiljanja).
 • Samodejno opozarjanje na napake na napravi in konfiguraciji ter pošiljanje stanja baterije.
 • Kompaktno in trpežno IP20 ohišje za notranjo uporabo. Dimenzije 111 x 61 x 40 mm, teža 102g.
 • Možnost namestitve na zid ali namizne uporabe.

 Video predstavitev rešitve spremljanja kvalitete zraka v prostorih: