Telos IoT
Telos IoT

Preprost vstop v povezan IoT svet

Industrijske IoT naprave in senzorji za LoRaWAN, Wireless M-Bus in Sigfox omrežja

Preberi več

adeunis je francoski proizvajalec industrijskih komunikacijskih naprav in senzorjev z več kot 20 letno tradicijo. Izredno kvalitetne in inovativne IoT naprave adeunis uporabljamo za vzpostavitev brezžičnih industrijskih IoT rešitev v LoRaWAN, Wireless M-Bus in Sigfox omrežjih. Če želite izboljšati upravljanje objektov, brezžično v realnem času meriti porabo elektrike, vode in plina, spremljati nivo tekočin v rezervoarjih, na daljavo nadzorovati delovanje strojev, prejemati alarme o težavah na komponentah ali vzpostaviti kak soroden IoT mehanizem, potem so adeunis produkti idealna izbira za vas.

adeunis IoT rešitve in mehanizmi

IoT rešitve in mehanizmi, ki jih lahko vzpostavimo z adeunis adapterji:

Upravljanje strojev in opreme

  • adeunis adapterji poskrbijo za nemoteno in nadzorovano delovanje operativnih procesov – odpiranje ventilov, sprožanje aktuatorjev, zagoni delovanja itd.
  • Opozarjanje na vse dogodke na strojih in opremi, kar omogoča izboljšanje proizvodnih in vzdrževalnih procesov. Zaznavamo lahko izpade električne energije, okvare opreme, preseganje nastavljenega nivoja itd.

Optimizacija industrijskih procesov

  • Zbiranje, analiza in uporaba podatkov, ki jih oddajajo industrijska orodja in stroji, prinaša večjo produktivnost in fleksibilnost, podaljša življenjsko dobo opreme in poveča varnost.
  • Z adeunis adapterji lahko spremljamo porabo strojev, temperaturo posameznih sestavnih delov, dostop do prepovedanih območij itd.

Oddaljeno odčitavanje števcev

  • Avtomatizirano brezžično oddaljeno merjenje porabe električnih, plinskih in vodnih števcev ter zaznavajte izlitja in napak. Spremljanje delovanja naprav in možnost vklapljanja / izklapljanja bojlerjev, ventilov in ventilacije.
  • Povečanje energetske učinkovitost objektov z nadzorom števcev in upravljanjem temperature, ogrevanja, hlajenja / prezračevanja, svetilnosti itd.

Energetske učinkovitosti stavb in varnost

  • Pridobivanje podatkov o učinkovitosti uporabe delov objekta in sob v stavbah za pametno prilagajanje nivoja povezanih storitev – razsvetljava, ogrevanje, čiščenje, parkiranje, zasedenost sejnih sob.
  • Samodejno obveščanje o vseh dostopih do lokacij, varovanih območij ali naprav (strežniške sobe) in vzporedno spremljanje okoljskih pogojev (temperatura, vlaga…).

adeunis IoT adapterji in senzorji

adeunisove adapterje uporabljamo za brežično IoT povezavanje industrijskih procesov, naprav in strojev. Na voljo so v izvedbah za LoRaWAN, Wireless M-Bus in Sigfox omrežja. adeunis adapterje preprosto namestimo na vhode vseh željenih komponent in jih tako povežemo v izbrano IoT omrežje. Na voljo je širok nabor modelskih izvedb za povezavo večine prisotnih industrijskih mrežnih vhodov in protokolov: Modbus, RS232, RS485, analogni 0-10V / 4-20mA, digitalni Dry Contact in impulzni. Izredno kompaktni adapterji so primerni za uporabo v najzahtevnejših industrijskih pogojih znotraj in zunaj objektov (IP67).

IoT nadzor Modbus naprav

Adeunis Modbus adapter uporabimo za IoT povezavo naprav z vgrajenimi serijskimi RS485 in RS232 vhodi, ki komunicirajo prek industrijskega Modbus protokola. Primeri teh so različni števci in merilniki – elektrike, plina, vode, toplote ter standardni žični senzorji .

IoT senzor gibanja

Adeunis Motion je brezžični IoT senzor s štirimi vgrajenimi funkcijami – senzorjem gibanja, senzorjem svetilnosti, digitalnim Dry Contact vhodom in gumbom za alarme.

Adeunis Comfort CO2 - Senzor CO2 ogljikovega dioksida

IoT senzor udobja CO2

Adeunis Comfort je brezžični IoT senzor s petimi vgrajenimi funkcijami – senzorjem CO2, temperature, senzorjem nivoja vlage, digitalnim Dry Contact vhodom in gumbom za alarme.

IoT za impulzne števce

Adeunis Pulse adapter uporabimo za IoT povezovanje in nadzor naprav s serijskimi impulznimi priključki. Primeri teh so različni števci in merilniki – elektrike, plina, vode, toplote itd.

IoT za zahtevna okolja

Adeunis ATEX Pulse adapter uporabimo za IoT povezovanje in nadzor naprav z impulznimi priključki v eksplozivnih okoljih. ATEX certifikat zagotavlja, da je njihova namestitev varna.

IoT za analogne senzorje

Adeunis Analog adapterje uporabimo za povezavo žičnih naprav z analognimi priključki – 0-10V / 4-20mA. Idealna rešitve za povezavo senzorjev v proizvodni hali.

IoT za industrijske releje

Adeunis Dry Contact adapter uporabimo za povezavo naprave z digitalnimi priključki (open contact). Primeri teh so različni senzorji ter industrijski releji z digitalnim izhodom.

IoT temperaturni senzor

Adeunis Temperaturni senzor ima vgrajena dva senzorja – prvi v sami napravi, drugega priklopimo prek sonde. To uporabimo za merjenje temperature v nedostopnih in nevarnih predelih – pečeh, hladilnikih, kontejnerjih…

LoRa tester

Adeunis LoRa Tester je orodje za testiranje LoRaWAN omrežja. Zelo uporaben pripomoček nam služi za preverjanje moči LoRa signala na posameznih mikro lokacijah in optimalno pozicijoniranje LoRa nodov.

adeunis Wireless M-Bus

adeunis AMR je družina Wireless M-Bus produktov za hitro vzpostavitev AMI aplikacij pametnega oddaljenega odčitavanja števcev

Wireless M-Bus je brezžičen industrijski komunikacijski protokol, ki deluje na 868MHz frekvenčnem pasu. Uporabljamo ga za vzpostavitev brezžične RF radijske komunikacije med števci (voda, plin, elektrika) in podatkovnimi prehodi. Glavne prednosti protokola so zelo nizka potrošnja energije in široka interoperabilnost. Z adeunis wM-bus napravami lahko vzpostavimo celotno komunikacijsko verigo, potrebno za vzpostavitev naprednih AMR in Smart Reading aplikacij. Domet Wireless M-Bus omrežja je 50 do 100 m v zaprtih in do 500m na odprtih prostorih. V primeru, da za WM-Bus naprave potrebujete večje prenosne razdalje in dodatne funkcionalnosti, so na voljo tudi namenski pretvorniki iz wMbus v LoRa omrežje.

Katera orodja nam prinašajo adeunis adapterji?

S pomočjo adeunis adapterjev pridobimo zmogljivo orodje za neposredno upravljanje, nadzor, zbiranje, opozarjanje in testiranje stvari v IoT omrežjih.

UPRAVLJANJE

adeunis adapterji nam dajejo možnost neposrednega upravljanja naprav na katere so povezani. Na daljavo ponastavimo, aktiviramo in zaženemo željeno opremo in stroje.

MERITVE

Natančno oddaljeno merjenje različnih numeričnih vrednosti. Spremljamo lahko potrošnjo elektrike, vode in plina, napetost, temperaturo, vlago…

NADZOR

Zaznavanje sprememb v stanju nadzorovanih naprav – potrošnja tekočin, sprememba statusa, različna stanja, izlivi, pretočnost itd.

ZBIRANJE

Centralizirano zbiranje podatkov iz vseh povezanih IoT adapterjev. Pridobljeni podatki so na voljo tako za lokalno kot oddaljeno analizo, ki pripomore k optimizaciji delovanja.

OPOZARJANJE

Pošiljanje opozoril oz. alarmov v primeru kritičnih situacij ob preseganju nastavljene vrednosti. Opozarjanje o napakah, preseganju nastavljenega praga, kratkih stikih, zaznavanju gibanja itd.

TESTIRANJE

adeunis orodje za testiranje LoRa omrežja je zelo uporaben pripomoček za preverjanje moči LoRa signala na posameznih mikro lokacijah in optimalno pozicijoniranje nodov.

adeunis video predstavitev

oglejte si kratko video predstavitev podjetja Sensoneo