Telos IoT
Telos IoT

Napredni senzorji za internet stvari

LoRaWAN / NB-IoT naprave in senzorji z najboljšim razmerjem med ceno in kvaliteto na trgu

Preberi več

Dragino je vodilni kitajski proizvajalec senzorjev in adapterjev za vzpostavitev rešitev na področju interneta stvari. Poleg odličnega razmerja med ceno in kvaliteto, Dragino naprave odlikuje velika zanesljivost, zmogljivost in prilagodljivost. Nudijo širok nabor razpoložljivih vhodov ter preprosto prilagoditev potrebam posamezne aplikacije. Na voljo so senzorji in adapterji za povezavo na LoRaWAN in NB-IoT omrežja in LoRaWAN bazne postaje.

Prikaz delovanja Dragino IoT omrežja
Dragino LSN50-V2 – Univerzalni vodotesen LoRaWAN senzorski node

Dragino LSN50 / V2 – univerzalni LoRaWAN adapter

Dragino LSN50-V2 je univerzalni LoRaWAN senzorski node. Naprava je popolnoma vodotesna in zasnovana za zunanjo (outdoor) uporabo, podprt je IP68 nivo zaščite in s tem vodoodpornost. Vgrajeni so sledeči vhodi: I2C in LPUSART1 senzorski vhod, 18 x digitalni I/O vhod, 2 x 12bit analogni – digitalni (ADC) in 1 x 12bit digitalni – analogni (DAC) pretvornik. Na te vhode povežemo najrazličnejše naprave in jih tako povežemo v brezžično LoRaWAN IoT omrežje.

Primeri aplikacij so pametno daljinsko odčitavanje števcev, namakalni sistemi, pametne stavbe, pametna mesta in skupnosti itd. Napajanje je izvedeno prek Li/SOCl2 baterije, ki zagotavlja zelo dolgo življenjsko dobo. Vgrajen je zmogljiv procesor in programska oprema, ki omogoča preprosto prilagoditev potrebam posamezne aplikacije. Velika prednost senzorskega noda je tudi zamenljiva antena. Modelska izvedba LSN50 nima odstranljive antene in podpira IP66.

Vsi odčitki se brezžično prek LoRaWAN omrežja v realnem času prenašajo v IoT platformo GIoTo, kjer imamo neposreden vpogled v trenutno zaznave in zgodovinski pregled nad prejetimi podatki.

Dragino CPL01 – LoRaWAN pulzni adapter

Dragino CPL01 – LoRaWAN pulzni adapter

Dragino CPL01 je LoRaWAN pulzni adapter. Uporabljamo ga za brezžično povezavo števcev, naprav in senzorjev s pulznim izhodom na LoRaWAN IoT omrežje. Naprava je popolnoma vodotesna in zasnovana za zunanjo (outdoor) uporabo, podprt je IP68 nivo zaščite in s tem vodotesnost.

Primeri aplikacij so pametno daljinsko odčitavanje števcev, namakalni sistemi, pametne stavbe, pametna mesta in skupnosti itd. Napajanje je izvedeno prek Li/SOCl2 baterije z kapaciteto 8.500 mAh, kar zagotavlja zelo dolgo življenjsko dobo izmenljive baterije. Vgrajen je zmogljiv procesor in programska oprema, ki omogoča preprosto prilagoditev potrebam posamezne aplikacije. Velika prednost je tudi priključek za zunanjo anteno. Tako pridobimo možnost vzpostavitve povezave tudi na lokacijah kjer signal ne more prodreti, recimo v podzemnih jaških.

Vsi odčitki se brezžično prek LoRaWAN omrežja v realnem času prenašajo v IoT platformo GIoTo, kjer imamo neposreden vpogled v trenutno zaznave in zgodovinski pregled nad prejetimi podatki.

Dragino LDDS20 LoRaWAN senzor nivoja tekočin

Dragino LDDS20 LoRaWAN senzor nivoja tekočin

Dragino LDDS20 je baterijsko napajani LoRaWAN ultrazvočni senzor nivoja tekočin. Z njim izvajamo zelo natančno brezkontaktno merjenje količine tekočin v sodih, cisternah in kontejnerjih. Merimo lahko nivoje vseh vrst tekočin, goriv, toksične snovi in kislin, tudi v visokotlačnih in visoko temperaturnih neprodušno zaprtih posodah. Ključna prednost modela LDDS20 je da ga namestimo na samo površino soda ali rezervoarja. To pomeni da za merjenje ne potrebujemo odprtine za vstavitev sonde.

Senzor LDDS20 preprosto namestimo neposredno na površino, omogočeno je zaznavanje razdalj do 2m. Vsi odčitki iz senzorja se brezžično prek LoRaWAN omrežja v realnem času prenašajo v IoT platformo GIoTo, kjer imamo neposreden vpogled v nivoje in količine, kot tudi v zgodovino meritev. Napajanje je izvedeno prek 8500mAh Li-SOCI2 baterije, ki zagotavlja življenjsko dobo do 10 let in je odvisna predvsem od pogostosti intervalov meritev.

Brezstično oddaljeno merjenje s tehnologijo ultrazvočnega zaznavanja izredno olajša meritve nivoja tekočin. Uporabnikom ni več potrebno odpreti lukenj in odprtin ter ročno preveriti stanja. Ta elegantna rešitev občutno poveča varnost in natančnost meritev in omogoča merjenje tudi v najbolj zahtevnih industrijskih okoljih, ter nam obenem da stalni vpogled v trenutne količine. Več o IoT rešitvi merjenja nivojev.

Dragino LDDS75 LoRaWAN senzor za zaznavanje razdalje

Dragino LDDS75 LoRaWAN senzor razdalje

Dragino LDDS75 je baterijsko napajani LoRaWAN senzor za zaznavanje razdalj, ki omogoča zunanjo namestitev (IP68 nivo zaščite). Ultrasonični senzor uporabljamo za natančno merjenje razdalje med senzorjem in ravnim predmetom oz. površino. Podprte so meritve razdalj med 0.3 in 7,5m.

LDDS75 je idealna rešitev za merjenje nivoja tekočin in snovi vseh tipih zbiralnikov (odpadna olja, goriva, smeti, voda itd), spremljanje kanalizacije, merjenje pretokov rek in nivojev vode,  zaznavanje bližine in prisotnosti itd.

Vsi odčitki se brezžično prek LoRaWAN omrežja v realnem času prenašajo v IoT platformo GIoTo, kjer imamo neposreden vpogled v trenutno zaznane razdalje in zgodovinski pregled. Napajanje je izvedeno prek 4000mAh Li-SOCI2 baterije, ki zagotavlja življenjsko dobo do 10 let in je odvisna predvsem od pogostosti intervalov meritev. Več o IoT rešitvi merjenja nivojev.

Dragino LT-22222-L - LoRaWAN IoT kontroler

Dragino LT-22222-L - LoRaWAN IoT kontroler

Dragino LT-22222-L je univerzalni LoRaWAN I/O vhodno – izhodni krmilnik, ki ga uporabljamo za preprosto in cenovno ugodno brezžično IoT povezavo in upravljanje obstoječih števcev, naprav in senzorjev prek LoRaWAN omrežja. Kontroler ima vgrajeni večje število I/O vmesnikov: 2 x analogni tokovni vhod, 2 x analogni napetostni vhod, 2 x relejni izhod, 2 x digitalni vhod in 2 x digitalni izhod. Na njih lahko priklopimo celo vrsto obstoječih naprav in senzorjev, ki jih s pomočjo Dragino kontrolerja lahko brezžično spremljajo in upravljamo na daljavo. Podprta je LoRaWAN Class A in C, napajanje je izvedeno neposredno prek napajalnika.

Vsi odčitki se brezžično prek LoRaWAN omrežja v realnem času prenašajo v IoT platformo GIoTo.

Dragino RS485-LN  LoRaWAN RS485 / Modbus pretvornik

Dragino RS485-LN LoRaWAN RS485 / Modbus pretvornik

Dragino RS485-LN je pretvornik med serijskim RS485 Modbus vhodom in LoRaWAN IoT omrežjem. Uporabljamo ga za vzpostavitev oddaljene brezžične IoT povezave, nadzor in upravljanje naprav z RS485 vhodom.

Za podatkovno povezavo pretvornik Dragino RS485-LN pošlje s strani uporabnika določene ukaze RS485 napravam, na primer števcem in od njih pridobi željene povratne podatke. RS485-LN bo te podatke obdelal skladno z nastavljenimi pravili in končni payload naložil na LoRa Network server. Pretvornik podpira LoRa Class C, kar pomeni, da bo senzor vsakič ko dobi tovrstno zahtevo iz strežnika, prečital podatke iz RS485 vhoda in jim posredoval na strežnik za nadaljnjo obdelavo.

Vsi odčitki se brezžično prek LoRaWAN omrežja v realnem času prenašajo v IoT platformo GIoTo.

LSE01 LoRaWAN senzor za zaznavanje vlažnosti in prevodnosti prsti

Dragino IoT senzor za kmetijstvo

Dragino LSE01 / NSE01 je LoRaWAN / NB-IoT senzor za merjenje vlage in električne prevodnosti prsti. Uporabljamo ga za vzpostavitev IoT rešitev v kmetijstvu. Z njim merimo vlago, temperaturo in prevodnost zemlje na tleh. Namenjen je merjenju vlažnosti tal v slano-alkalni in ilovnati zemlji. Senzor uporablja metodo FDR za izračun vlažnosti tal s kompenzacijo temperature in prevodnosti tal. Prav tako je tovarniško kalibriran za mineralno vrsto tal. Pridobljeni podatki nam služijo za določanje optimalnega intervala in količine zalivanja in gnojenja.

Vsi odčitki se brezžično prek LpWAN omrežja v realnem času prenašajo v IoT platformo GIoTo, kjer imamo neposreden vpogled v trenutno stanje prsti in pregled nad zgodovino meritev. Napajanje je izvedeno prek 4000mAh Li-SOCI2 baterije, ki zagotavlja življenjsko dobo do 10 let in je odvisna predvsem od pogostosti intervalov meritev.

Dragino LHT65 LoRaWAN senzor temperature in vlage

Dragino LHT65 LoRaWAN senzor temperature in vlage

Dragino LHT65 je izredno priročen in kompakten baterijsko napajani LoRaWAN senzor temperature in vlažnosti. Uporabljamo ga vzpostavitev sistema oddaljenega IoT merjenja temperature prek LoRaWAN omrežja. Omogočeno je merjenje v razponu -40°C do +80°C, napajanje je izvedeno prek vgrajene 2400mA baterije z življenjsko dobo do 10 let. LHT65 ima vgrajen še dodaten senzorski vhod, na katerega lahko povežemo zunanje temperaturne sonde, ki omogočajo natančno merjenje temperature v hladilnikih in na tekočem traku. Na voljo je tudi sonda za merjenje vlage v prsti in sonda za merjenje svetlobe.

Vsi odčitki se brezžično prek LoRaWAN omrežja v realnem času prenašajo v IoT platformo GIoTo, kjer imamo neposreden vpogled v trenutno zaznane razdalje in zgodovinski pregled.

Dragino LHT65 LoRaWAN senzor temperature in vlage

Dragino LSN50 LoRaWAN temperaturna sonda

Dragino LSN50v2-D20 je zmogljiv baterijsko napajani LoRaWAN senzor temperature s PT-100 temperaturno sondo. Uporabljamo ga vzpostavitev sistema oddaljenega IoT merjenja temperature prek LoRaWAN omrežja. Z njim merimo temperaturo v hladilnikih in komorah, temperaturo tekočin in materialov. Na voljo je velika izbira različnih modelov PT-100 sond, ki podpirajo meritve temperature v zelo velikem razponu, raznih tekočinah in materialih, na površini itd. Senzorska proba se nahaja na 1,5m dolgem in izredno trpežnem silikonskem kablu. Napajanje je izvedeno prek vgrajene 8500mAh baterije z življenjsko dobo do 10 let.

Vsi odčitki se brezžično prek LoRaWAN omrežja v realnem času prenašajo v IoT platformo GIoTo, kjer imamo neposreden vpogled v trenutno zaznane razdalje in zgodovinski pregled.

Dragino LWL02 LoRaWAN senzor za zaznavanje izlitja vodeDragino LDS01 -- LoRaWAN senzor odpiranja/zapiranja oken in vrat

Dragino LWL02 LoRaWAN senzor izlitja vode

Dragino LWL02 je izredno kompakten LoRaWAN senzor za zaznavanje puščanja/izlitja vode. Senzor v realnem času zazna izlitje in nas o tem takoj obvesti prek brezžičnega LoRaWAN IoT omrežja. LWL01 je majhen senzor, njegova velikost je le 64 x 30 x 14 mm. Napajata ga 2 standardni AAA bateriji. V primeru zmogljivega LoRaWAN signala (SF7, 14dB), zagotavljata pošiljanje vsaj 16.000 paketov podatkov z odčitki.

Vsi odčitki se brezžično prek LoRaWAN omrežja v realnem času prenašajo v IoT platformo GIoTo. Senzor LWL02 redno dnevno pošilja podatke o stanju, in nas v primeru izlitja o tem takoj obvesti. Obenem šteje vsa izlitja vode in tudi računa čas od zadnjega uhajanja vode.

Dragino LDS02 - LoRaWAN senzor odpiranja/zapiranja oken in vrat

Dragino LDS02 - LoRaWAN senzor odpiranja / zapiranja

Dragino LDS02 je LoRaWAN senzor za okna in vrata. Neprestano v realnem času zaznava stanje odprtih / zaprtih oken in vrat in podatke o stanju brezžično pošilja v LoRaWAN omrežje. LDS02 je zelo kompakten senzor, njegova velikost je le 64 x 30 x 14 mm. Napajata ga 2 standardni AAA bateriji. V primeru zmogljivega LoRaWAN signala (SF7, 14dB), zagotavljata pošiljanje vsaj 16.000 paketov podatkov z odčitki.

Vsi odčitki se brezžično prek LoRaWAN omrežja v realnem času prenašajo v IoT platformo GIoTo. Senzor redno dnevno pošilja podatke o stanju in nas v primeru odprtja o tem takoj obvesti. Obenem šteje vsa odpiranja in tudi računa čas od zadnjega odprtja.

Dragino NBSN95 - univerzalni NB-IoT senzor node

Dragino NBSN95 - univerzalni NB-IoT adapter

Dragino NBSN95 je univerzalen senzorski adapter za povezavo različnih naprav na mobilno NB-IoT omrežje. Vgrajen modemski modul podpira B1/B3/B8/B5/B20 in B28 mobilne omrežne standarde. Vgrajeni so sledeči vhodi: I2C in LPUSART1 senzorski vhod, 20 x digitalni I/O vhod, 2 x 12bit analogni – digitalni (ADC) in 1 x 12bit digitalni – analogni (DAC) pretvornik. Na njih priklopimo obstoječe naprave recimo različne števce s pulznim izhodom in jih tako povežemo v NB-IoT omrežje. Senzor je zasnovan za zunanjo (outdoor) namestitev z IP68 nivojem zaščite in temperaturnim razponom delovanja med -40° in 85°C.

Senzor napaja Li/SOCl2 8500mAh baterija, ki zagotavlja dolgo življenjsko dobo. NBSN95 se lahko pohvali z zamenljivo zunanjo anteno, kar je lahko ključno za povezavo naprav na težko dostopnih lokacijah s slabšo kvaliteto NB-IoT signala. Na napravi je prisoten tudi M12 priključek, na katerega lahko vežemo zunanji senzor.

Vsi odčitki se brezžično prek NB-IoT omrežja v realnem času prenašajo v IoT platformo GIoTo, kjer imamo neposreden vpogled v trenutno meritve in zgodovinski pregled nad prejetimi podatki.

Dragino NDDS75 NB-IoT senzor za merjenje nivojev

Dragino NDDS75 NB-IoT senzor za merjenje nivojev

Dragino NDDS75 je baterijsko napajani NB-IoT ultrasonični senzor za merjenje nivojev. Uporabljamo ga za merjenje razdalje med senzorjem in ravnim predmetom oz. površino. Podprte so meritve razdalj med 0.3 in 7m. Senzor je idealna rešitev za merjenje nivoja tekočin in snovi vseh tipih zbiralnikov (odpadna olja, goriva, voda itd), količine smeti, spremljanje kanalizacije, merjenje pretokov rek in nivojev vode,  zaznavanje bližine in prisotnosti itd.

Senzor napaja Li/SOCl2 8500mAh baterija, ki zagotavlja dolgo življenjsko dobo. NDDS75 se lahko pohvali z zamenljivo zunanjo anteno, kar je lahko ključno za povezavo naprav na težko dostopnih lokacijah s slabšo kvaliteto NB-IoT signala.

Vsi odčitki se brezžično prek NB-IoT omrežja v realnem času prenašajo v IoT platformo GIoTo, kjer imamo neposreden vpogled v trenutno meritve in zgodovinski pregled nad prejetimi podatki. Več o IoT rešitvi merjenja nivojev.

Dragino LoRaWAN bazne postaje za vsa okolja

Cenovno ugodne LoRaWAN bazne postaje za notranjo in zunanjo (outdoor) namestitev

Preberi več