Telos IoT
Telos IoT

LoRa tehnologija sedaj tudi v vesolju

25

SEPTEMBER, 2018

Podjetje Lacuna Space je poslalo v vesolje prvo LoRaWAN bazno postajo. LoRa Space Gateways so utirili v zemeljsko orbito na višini 500 km z namenom zagotavljanja globalne pokritosti z LoRaWAN signalom.

Lacuna Space uporablja konstelacijo polarnih satelitov, ki krožijo okoli Zemlje, za sprejem sporočil iz LoRa senzorjev, ki so lahko nameščeni kjerkoli na zemeljskem površju, tudi na najbolj odročnih lokacijah, recimo v puščavah in sredi oceanov. Sateliti, ki obkrožijo zemljo vsakih 100 minut, za kratek čas shranijo sprejeta sporočila iz senzorjev in jih posredujejo sprejemnim postajam na zemlji, ko pridejo v njihov domet. Od tu se podatki prenesejo v aplikacijsko omrežje na zemlji, kjer so uporabnikom na voljo za nadaljnjo uporabo.

“Obstajajo neskončne možnosti za stvari, ki jih senzorji lahko merijo in meja je dobesedno vaša domišljija,” je dejal Rob Spurrett, predsednik uprave Lacuna Space. »Tehnologija LoRa in odprt protokol LoRaWAN omogočata razširjeno območje in doseg, ki jih druga omrežja ne morejo pokriti in tako omogočajo razvoj popolnoma novih, edinstvenih primerov uporabe. Naša satelitska postavitev je zapolnila praznino v podeželskih regijah in oceanih, kjer tradicionalno omrežje ni prisotno.”