Telos IoT
Telos IoT

Mutelcor Smart CO2 senzor

LoRaWAN senzor CO2, temperature in vlage z vgrajenim semaforjem, zvočnim alarmom in gumbom

Mutelcor Smart CO2 napredni LoRaWAN CO2 senzor z vgrajenim brenčalom
Neprestano merjenje nivoja CO2

Brezžično merjenje CO2

Neposredno merjenje vrednosti CO2 v prostorih

Neprestano merjenje nivoja CO2

CO2 semafor

Barvne lučke vedno jasno prikazujejo kvaliteto zraka

Neprestano merjenje nivoja CO2

Direktno napajanje

Napajanje naprave brez baterij prek DC napajalnika

Neprestano merjenje nivoja CO2

CO2 brenčalo

Ob doseganju nevarnih koncentracij CO2 se oglasi sirena

Mutelcor Smart CO2 senzor

Mutelcor Smart CO2 je zmogljiv LoRaWAN senzor CO2, temperature in vlage. Naprava vsaki dve sekundi izmeri nivo ogljikovega dioksida (CO2) v prostoru. Ob preseganju varnih vrednosti, se takoj sproži vgrajen zvočni alarm (brenčalo) in vklopi alarmna lučka. Tako senzor vse prisotne samodejno z zvočnim in vidnim alarmom neposredno opozori, da je potrebno prostor prezračiti.

Mutelcor Smart CO2 napredni LoRaWAN CO2 senzor z vgrajenim brenčalom

Mutelcor Smart CO2 je zmogljiv LoRaWAN senzor CO2, temperature in vlage. Naprava vsaki dve sekundi izmeri nivo ogljikovega dioksida (CO2) v prostoru. Ko koncentracija oglikovega dioksida naraste nad mejno vrednost 800ppm, vgrajen CO2 semafor zasveti v oranžni barvi. Ob vrednosti CO2 nad 1000ppm, se takoj sproži vgrajeno brenčalo in vklopi rdeča alarmna lučka. Tako senzor vse prisotne samodejno z zvočnim in vidnim alarmom opozori, da je potrebno prostor prezračiti. Ko se nivo CO2 vrne na primerne vrednosti, se alarm sam izklopi. Obenem ob preseganju vrednosti CO2 senzor prek platforme GIoTo pošlje alarm tudi neposredno na telefone vseh željenih uporabnikov.

Senzor je neposredno napajan prek priloženega napajalnika ga preprosto priključimo direktno v 220V vtičnico. Tako odpadejo skrbi z življenjsko dobo baterij zaradi pogostega intervala odčitavanj podatkov. Na napravi je vgrajen tudi gumb, ki ga lahko nastavimo za pošiljanje alarmov – klic v sili ali za izvedbo meritve CO2 na zahtevo. Senzor deluje v LoRaWAN IoT omrežju. Uporabimo ga za vzpostavitev rešitve stalnega brezžičnega IoT spremljanja kvatitete zraka v prostorih – šolah, pisarnah, zdravstvenih ustanovah, hotelih in restavracijah. Je odličen pripomoček, ki zagotovi da bo učenje in delo v zahtevnih Covid-19 časih bolj varno.

CO2 Senzor prikaz delovanja

 

 • Mutelcor Smart CO2 je brezžični IoT senzor ogljikovega dioksida CO2, temperature in  vlage.
 • Na sami napravi se nahaja CO2 semafor, ki z barvnimi signali vse prisotne v prostoru opozori na preseganje vrednosti ogljikovega dioksida. Pri vrednosti CO2 800 ppm se vklopi rumena LED lučka, pri 1000 ppm se vklopi rdeča LED lučka, ki pri vrednosti 1500 ppm začne utripati. Obenem se pri tej vrednosti sproži še zvočni alarm – brenčalo. Tako že sama naprava jasno pozori vse osebe v prostoru, da je treba odpreti okna in prostore prezračiti.
 • Vgrajeno CO2 brenčalo, ki z zvočnimi signali opozori na preseganje vrednosti ogljikovega dioksida.
 • Prek IoT platforme GIoTo poteka celovito upravljanje, v njej spremljamo zgodovimo meritev in nastavimo uporabnike, ki prejmejo alarm ob preseganju nastavljene vrednosti CO2.
 • Vgrajen je zelo natančen non dispersive infrared CO2 senzor, ki izmeri vrednost CO2 vsaki 2 sekundi.
 • Senzor omogoča neprestano 24 urno brezžično spremljanje CO2, temperature in nivoja vlage v vseh željenih prostorih.
 • Na napravi je vgrajen tudi gumb, ki ga lahko sprogramiramo za pošiljanje alarmov – klic v sili ali za izvedbo meritve CO2 na zahtevo.
 • Delovanje v LoRaWAN IoT omrežju.
 • Senzor je neposredno napajan, priključimo ga direktno v 220V vtičnico. Tako odpadejo skrbi z življenjsko dobo baterij in dileme zaradi ekološke spornosti baterij.
 • IP20 ohišje za notranjo uporabo. Dimenzije 95 x 95 x 55 mm, teža 102g.
 • Možnost pred krajo varne namestitve neposredno na zid ali namizne uporabe.

Video predstavitev: