Telos IoT
Telos IoT

Nexelec Aero
senzor

LoRaWAN senzor CO2, VOC, svetilnosti, hrupa, temperature, vlage in zračnega pritiska s CO2 semaforjem

Nexelec Aero CO2 senzor z vgrajenim semaforjem
Neprestano merjenje nivoja CO2

Brezžično merjenje CO2

Neposredno merjenje vrednosti ogljikovega dioksida v prostorih

Neprestano merjenje nivoja CO2

CO2 semafor

Barvne lučke vedno jasno prikazujejo kvaliteto zraka

Neprestano merjenje nivoja CO2

Merjenje hrupa

Na telefonu spremljamo trenutne vrednost hrupa in zgodovino

Neprestano merjenje nivoja CO2

Direktno napajanje

Napajanje naprave brez baterij prek USB-C vhoda

Nexelec Aero ambientalni senzor

Nexelec Aero je zmogljiv LoRaWAN ambientalni senzor, s katerim merimo sedem različnih kategorij. Naprava neprestano spremlja vrednosti CO2, VOC, svetilnosti, hrupa, temperature, vlage in zračnega pritiska. Na pročelju je vgrajen CO2 semafor, ki s pomočjo barvnih lučk prikazuje trenutno kvaliteto zraka v prostoru. Pri primernih vrednostih CO2 so lučke obarvane zeleno, mejne vrednosti so prikazane z oranžno. Ob nevarnem preseganju CO2 se lučke obarvajo rdeče in vsem navzočim jasno pokažejo, da je potrebno prostor prezračiti.

Nexelec Aero ambientalni senzor z vgrajenim semaforjem

Nexelec Aero je zmogljiv LoRaWAN ambientalni senzor, s katerim merimo sedem različnih kategorij. Naprava neprestano spremlja vrednosti CO2, VOC (hlapnih organskih spojin), svetilnosti, hrupa, temperature, vlage in zračnega pritiska. Na pročelju je vgrajen CO2 semafor, ki s pomočjo barvnih lučk prikazuje trenutno kvaliteto zraka v prostoru. Pri primernih vrednostih CO2 so lučke obarvane zeleno, mejne vrednosti so prikazane z oranžno. Ob nevarnem preseganju CO2 se lučke obarvajo rdeče in vsem navzočim jasno pokažejo, da je potrebno prostor prezračiti. Obenem ob preseganju vrednosti CO2 senzor prek platforme GIoTo pošlje alarm tudi neposredno na telefone vseh vključenih uporabnikov.

Senzor je neposredno napajan prek USB-C vhoda. Tako odpadejo skrbi z življenjsko dobo baterij zaradi pogostega intervala odčitavanj podatkov. Senzor deluje v LoRaWAN IoT omrežju. Uporabimo ga za vzpostavitev rešitve stalnega brezžičnega IoT spremljanja kvatitete zraka v prostorih – šolah, pisarnah, zdravstvenih ustanovah, hotelih in restavracijah. Je odličen pripomoček, ki zagotovi, da bo učenje in delo v zahtevnih Covid-19 časih bolj varno.

CO2 Senzor prikaz delovanja

 

  • Nexelec Aero je zmogljiv LoRaWAN ambientalni senzor, s katerim merimo sedem različnih elementov.
  • Naprava neprestano spremlja vrednosti CO2, VOC (hlapnih organskih spojin), svetilnosti, hrupa, temperature, vlage in zračnega pritiska.
  • Na pročelju je vgrajen CO2 semafor, ki s pomočjo barvnih lučk prikazuje trenutno kvaliteto zraka v prostoru. Pri primernih vrednostih CO2 so lučke obarvane zeleno, mejne vrednosti so prikazane z oranžno. Ob nevarnem preseganju CO2 se lučke obarvajo rdeče in vsem navzočim jasno pokažejo, da je potrebno prostor prezračiti.
  • Ob preseganju vrednosti CO2 senzor prek platforme GIoTo pošlje alarm tudi neposredno na telefone vseh vključenih uporabnikov.
  • Delovanje v LoRaWAN IoT omrežju.
  • Senzor je neposredno napajan prek USB-C vhoda (napajalni adapter z 1,8m kabla priložen). Tako odpadejo skrbi z življenjsko dobo baterij in pomisleki glede ekološke spornosti baterij.
  • Priložen namenski nastavek za montažo na steno, ki onemogoči odtujitev.
  • Kompaktno, trpežno in zelo tanko IP20 ohišje za notranjo uporabo. Dimenzije 105 x 105 x 30 mm, teža 120g.