Telos IoT
Telos IoT
5G pametna tovarna

Pilotna postavitev:

Pametna tovarna 5G
z uporabo naprednih
Bivocom prehodov

10

APRIL, 2024

V prelomnem sodelovanju je Bivocom, vodilni globalni ponudnik opreme za brezžično komunikacijo, pomagal operaterju T-2 pri postavitvi lastnega zasebnega omrežja 5G. Inovativno SA – Standalone 5G omrežje je popolnoma prilagojeno za aplikacije pametnih tovarn. Lokalno podporo in pomoč pri integraciji, smo kot distributer podjetja Bivocoma v Sloveniji, zagotovili v podjetju Telos. Partnerstvo signalizira pomemben napredek na področju industrijske povezljivosti in utira pot za večjo učinkovitost, produktivnost in inovacije v proizvodnem sektorju. Prvi zasebni sistem 5G SA za pametno tovarno v Sloveniji so pri T-2 testno vpeljali v podjetju Cablex-T v Tržiču.

Rad bi izrazil našo zahvalo Bivocomu za njihovo neomejeno predanost, izjemno sodelovanje in neprecenljive prispevke tekom vpeljave projekta sistema 5G SA. Skupaj smo dosegli opazen mejnik in uspešno premostili izzive, ki so se pojavili ob dostavi napredne rešitve, ki bo nedvomno oblikovala prihodnost pametne infrastrukture v naši regiji.“
Aleksander Bergant, vodja sektorja za produkte in inoviranje T-2.

Operater T-2 je z objemom potenciala tehnologije 5G naredil drzen korak v smeri digitalne transformacije za revolucijo delovanja pametnih tovarn. Za pomoč pri izkoriščanju prednosti zasebnega omrežja 5G SA so se v T-2 lahko zanesli na strokovno znanje Bivocoma in lokalno podporo podjetja Telos. S skupnimi močmi smo zagotovili varno, zanesljivo in visoko zmogljivo rešitev za ultra hitro 5G brezžično komunikacijo. Za optimalni komunikacijski vmesnik, ki povezuje stroje v proizvodnji in 5G SA omrežje, se je izkazal 5G mobilni prehod Bivocom TG463.

Omogočanje ultra hitre povezljivosti

Napredne tehnologije in izjemne izkušnje Bivocoma na področju IoT – interneta stvari in industrijske komunikacije, so bile ključne pri omogočanju postavitve lastnega zasebnega sistema 5G SA za pametna tovarniška okolja. Z izkoriščanjem zmogljivosti 5G si T-2 prizadeva ustvariti robustno in ultra-nizko zakasnitveno omrežno infrastrukturo, ki lahko izpolni stroge zahteve sodobnih industrijskih aplikacij.

Ključne značilnosti in prednosti

Sodelovanje med Bivocomom in T-2 prinaša uporabnikom v pametnih tovarnah vrsto ključnih prednosti, vključno z:

  • Ultra hitro in zanesljivo brezžično povezljivost
  • Izboljšano varnost omrežja in zaščito podatkov
  • Izjemno nizke zakasnitve za tekoče delovanje v realnem času
  • Povečano fleksibilnost in popolno razširljivost za podporo prihodnji rasti
  • Podporo za povezavo širokega razpona IoT naprav in senzorjev.

Vpliv na pametne tovarne

Postavitev privatnega omrežja 5G SA s strani T-2, je namenjena transformacijskemu vplivu v pametnih tovarnah. Z zagotavljanjem visoko hitrostne in nizko zakasnitvene komunikacijske infrastrukture lahko proizvajalci optimizirajo svoje proizvodne procese. Obenem avtomatizirajo delovne tokove in omogočijo brezhibno integracijo naprav IoT za izboljšano učinkovitost in produktivnost.

Prihodnji obeti

V času, ko se digitalna transformacija industrij pospešuje, partnerstvo med Bivocomom in T-2 ponazarja potencial zasebnih omrežij 5G za spodbujanje inovacij in odklepanje novih možnosti za pametne tovarne. T-2 tako lahko ponudi podjetjem trdno podlago za izkoriščanje moči tehnologije 5G in nadaljevanje njihovega potovanja proti odličnosti Industrije 4.0.

Sodelovanje med Bivocomom in T-2 pri zagonu zasebnega sistema 5G SA za pametne tovarne je pomemben mejnik v evoluciji industrijske povezljivosti. Predstavlja pot proti prihodnosti, kjer so pametne tovarne opremljene z vsemi pred pogoji za uspeh v digitalni dobi.

»Rezultati testiranja zasebnega sistema 5G SA v naši tovarni potrjujejo, da bomo lahko izkoristili vse napredne funkcionalnosti tehnologije 5G za optimizacijo proizvodnih procesov in hitrejši odziv na spremembe na trgu. Prepričani smo, da bomo s tako rešitvijo občutno zvišali raven digitalizacije in avtomatizacije naše tovarne, kar bo pripomoglo k znižanju stroškov proizvodnje in izboljšanju kakovosti izdelkov
Nejc Gorinšek, generalni direktor podjetja Cablex-T.

Bivocom TG463 - 5G prehod
5G pametna tovarna
5G pametna tovarna
Namestitev v kanalu
5G SA pametna tovarna

Predstavitev pilotne postavitve je bila objavljena v Financah, povezava na članek
Vse fotografije T-2.