Telos IoT
Telos IoT

Zgodba o uspehu

Merjenje CO2 v Kanadskih šolah

Največja globalna postavitev
AQI rešitve, ki zajema kar
47.000 CO2 senzorjev

 

Preberi več

Predstavljamo vam zelo zanimivo zgodbo u uspehu pri aplikaciji za spremljanje CO2 in kvalitete zraka v prostorih. Našemu principalu Milesight  je uspelo implementirati največjo globalno postavitev AQI (Air Quality Index) rešitve, ki zajema kar 47.000 CO2 senzorjev. Rešitev, ki zagotavlja bolj varno učno okolje, je nameščena v šolah v Kanadski provinci Quebec. Več o naši IAQ rešitvi merjenja CO2 v prostorih.

Zgodba o uspehu - merjenje CO2 v Kanadskih šolah

Odločanje o prezračevanju na podlagi celovitega vpogleda

Pandemija COVID-19 je pokazala kako pomembno je stalno spremljanje kakovosti zraka v zaprtih prostorih, zlasti v šolah. Ministrstvo za izobraževanje Québeca je septembra 2021 napovedalo uvedbo rešitve in namestitev senzorjev za merjenje parametrov kakovosti zraka in udobja v več kot 47.000 učilnicah po celotni provinci.

Merjenje koncentracij CO2, relativne vlažnosti in temperature v zaprtih prostorih je del strategije, razvite za zagotavljanje najboljšega možnega učnega in delovnega okolja za učence in šolsko osebje. Z natančnimi podatki o kvaliteti zraka v zaprtih prostorih je mogoče zagotoviti dobro prezračene učilnice.

Zahteve naročnika

LoRaWAN IoT omrežje

Preprosto

Čim bolj preprosta namestitev in vzdrževanje rešitve za merjenje CO2 v vseh šolah

LoRaWAN IoT omrežje

Aktivno

Aktivno spremljanje nivojev CO2, vlage in temperature v 5 minutnih
intervalih v času pouka

LoRaWAN IoT omrežje

Brezžično

Vzpostavitev informacijskega
sistema brez uporabe Wi-Fi
ali mobilne tehnologije

Rešitev

47.000 IAQ senzorjev nameščenih brez težav

Uspeh dveh pilotov je potrdil, da je LoRaWAN prava tehnologija za spremljanje kvalitete zraka v učilnicah. Naročnik je dobil potrditev, da je rešitev mogoče zelo enostavno in hitro implementirati v tisočih šolah po celotnem Quebecu. Posledično je bilo do sedaj že približno 47.000 učilnic opremljenih s IAQ nadzornim sistemom LoRaWAN Milesight.

Oprema uporabljena v rešitvi

Milesight AM107

Milesight AM107

Milesight AM107 je LoRaWAN ambientalni senzor z vgrajenim zaslonom. Z njim merimo sedem različnih kategorij – CO2, VOC, prisotnost, svetilnost, temperaturu, vlago in zračni pritisk.

Milesight AM103

Milesight AM103

Milesight AM103 je zmogljiv LoRaWAN IAQ senzor, s katerim merimo vrednost CO2, temperature in vlage v prostorih. Vgrajen e-ink zaslon, CO2 semafor in e-moji za prikaz vrednosti.

Milesight UG65

Milesight UG65

Pol-industrijska LoRaWAN bazna postaja za vzpostavitev zmogljivega brezžičnega IoT omrežja v šolah. IP65 nivo zaščite, močan procesor in številne napredne lastnosti.