Telos IoT
Telos IoT

Netvox
pametni merilec električnega toka

Merjenje in optimizacija porabe elektrike

Netvox merilnik toka
Demo test
Varčevanje elektrike

Varčevanje elektrike

Nepogrešljiv pripomoček za brezžično merjenje, nadzor in optimizacijo porabe elektrike

Varčevanje elektrike

Statistika in analitika

Na voljo so nam vsi podatki o porabi elektrike za željeno obdobje – ura, izmena, teden…

Varčevanje elektrike

Modeli za vse potrebe

Modelske izvedbe z direktnim DC ali baterijskim napajanjem za eno in tro- fazni tok, do 1000A

Varčevanje elektrike

Meritve na daljavo

Podatke o porabi elektrike spremljamo v realnem času na zaslonu telefona ali računalnika

Varčevanje elektrike

Preprosta namestitev

Neposredna priključitev na odjemalce brez poseganja v obstoječe ožičenje

Varčevanje elektrike

LoRaWAN IoT omrežje

Brezžično LoRaWAN IoT omrežje z dometom do 16km na odprtem in 2km znotraj objektov

Varčevanje elektrike

Idealna rešitev za varčevanje elektrike

Od leta 2022 se je cena elektrike dvignila za več kot 50% in v prihodnosti se napovedujejo še dodatne podražitve. Kaj lahko uporabniki v podjetjih storite, da bi znižali visoke stroške elektrike? Najbolj preprost način za obrambo pred drago elektriko je, da zmanjšamo porabo. To lahko dosežemo z odpravo nepotrebne in presežne porabe. Za ta namen smo razvili namensko orodje za varčevanje z elektriko. Pametni merilnik toka nam da možnost direktnega oddaljenega brezžičnega spremljanja porabe elektrike v realnem času za vse željene porabnike – stroje, robote, črpalke in kompresorje, kot tudi cele pisarne ter oddelke. Rešitev zelo uspešno uporablja že več slovenskih podjetij: Elan, Weiler Abrasives, KAL in zavod ZAG.

Pametni merilec električnega toka
Varčevanje elektrike

Napredna statistika in
zgodovina porabe elektrike

Poleg trenutne porabe elektrike vseh odjemalcev so nam z merilniki na voljo tudi podatki o skupni (komulativni) porabi v kWh za prosto izbrano časovno obdobje. Tako lahko z enim klikom takoj dobimo podatek o porabi elektrike v izbrani izmeni, porabo v preteklem tednu, mesecu…. Z zgodovino meritev porabe pridobimo orodje za identifikacijo nepotrebne in presežne porabe in njeno optimizacijo. S pomočjo nazornih grafičnih prikazov znotraj platforme GIoTo lahko takoj opazimo neprimerno porabo in jo odpravimo. Za znižanje porabe lahko med drugim prilagodimo nastavitve strojev, energetsko intenzivno proizvodnjo načrtujemo v obdobjih z nižjo tarifo, poskrbimo, da so stroji, ko ne delujejo ugasnjeni, izklopimo razsvetljavo in sprejmemo ostale varčevalne ukrepe. Njihova učinkovitost bo s pomočjo merilnikov vidna takoj.

Pripomoček za izračun
lastne cene izdelka

Elektrika lahko predstavlja zelo velik del skupnih proizvodnih stroškov. Brez pravega orodja je določitev deleža za posamezno enoto misija nemogoče, saj razpolagamo le s podatkom o skupnem mesečnem strošku elektrike za celotno podjetje. S pomočjo pametnih merilnikov toka nam je dana možnost, da natančno izračunamo ceno elektrike, ki je potrebna za izdelavo posameznega kosa artikla. Tako lahko določimo strošek elektrike v lastni ceni proizvoda. Ta informacija nam daje možnost, da se na osnovi realnih analitičnih podatkov usmerimo v izdelavo produktov, ki prinašajo višjo dodano vrednost.

Izračun lastne cene
Enostavna namestitev in uporaba

Preprosta namestitev
in uporaba

Pametni merilnik toka se enostavno namesti in integrira v obstoječe električne sisteme, električne omarice, naprave ali napajalne kable. Poseg v obstoječo napeljavo ni potreben. Na napajalne kable preprosto pritrdimo priložene namenske tokovne zanke (klempe) in brezžične meritve porabe elektrike samodejno stečejo. Na voljo so modelske izvedbe za eno in tro-fazne tokove do 1000A, možnost baterijskega ali direktnega napajanja.

Prediktivno vzdrževanje

Neprimerna poraba elektrike in nenadno nihanje toka je prvi pokazatelj, da je s strojem nekaj narobe. Z uporabo pametnih merilnikov toka bo vzdrževalno osebje ob preseganju nastavljene minimalne in maksimalne vrednosti takoj z alarmom obveščeno, da je prišlo do napake na opremi. Težave bodo tako lahko odpravljene še preden povzročijo katastrofalno okvaro in izpad delovanja. Z merjenjem toka pridobimo tudi podatek o tem kdaj in koliko časa je stroj deloval, kar nam pomaga pri oceni učinkovitosti proizvodnih procesov.

Zaračunavanje elektrike
po dejanski porabi

S pomočjo merilnika toka lahko v več pisarniških in namestitvenih objektih vzpostavimo sistem merjenja porabe elektrike, ki ločeno spremlja porabo za vsako posamezno pisarno ali podnajemnika. Tako lahko najemnikom pravično zaračunamo porabo elektrike po dejanski porabi in ne po pavšalnih deležih. Lastniki objektov se na ta način izognete zapletom, saj imajo porabniki natančen vpogled v svojo porabo in jo lahko s pametnim vedeljem tudi znižajo.

Brezplačen demo test na vaši lokaciji
Demo test

Bi radi sami preizkusili delovanje
pametnih merilnikov toka?

Omogočamo brezplačno testiranje na vaši lokaciji in strojih. Kontaktirajte nas in za vas bomo vzpostavili demo LoRaWAN IoT omrežje in priključi merilnik toka na željene stoje in ostalo opremo. Tako se boste lahko brez obveznosti prepričali o veliki zmogljivosti in bogastvu podatkov, ki jo prinašajo inovativni merilniki toka!

GIoTo

IoT Platforma GIoTo

Podatki o porabi elektrike se prek LoRaWAN omrežja brezžično prenašajo iz vseh nameščenih merilnikov toka v IoT platformo GIoTo. V naprednem uporabniškem vmesniku na zaslonu telefona ali računalnika spremljamo trenutno porabo elektrike v kWh za vsakega posameznega odjemalca v sistemu. Analiziramo lahko tudi zgodovino porabe v željenem časovnem obdobju in opazujemo grafični prikaz gibanja trendov. Na voljo nam je zelo uporabna statistika porabe za željeno obdobje. GIoTo prinaša orodje za prepoznavanje nepotrebne in neracionalne porabe in tako omogoča občutne prihranke pri stroških elektrike. Obenem neprestane meritve toka poskrbijo za zaznavo napak na strojih in omogočajo prikaz časovnice delovanja. GIoTo Demo – merilnik je vključen v demo postavitev platforme s prikazom podatkov v živo.

Spremljanje porabe elektrike na telefonu

Zgodovina meritev z nastavljivimi grafi

r

statistika porabe za napredno analitiko

generiranje poročil in alarmov

API izvoz podatkov

Netvox pametni merilec električnega toka

Netvox LoRaWAN pametni merilec toka je nepogrešljiv pripomoček za merjenje, nadzor in optimizacijo porabe elektrike. S svojimi naprednimi lastnostmi vam omogoča, da dosežete večjo energetsko učinkovitost, prihranite pri stroških energije ter poskrbite za bolj zanesljivo delovanje strojev in celotnega lokalnega električnega omrežja.

Netvox pametni merilniki toka

Glavne prednosti

Natančno merjenje porabe elektrike

Netvox merilnik toka omogoča spremljanje električnega toka v realnem času. Prinaša neposreden oddaljen vpogled v porabo elektrike vseh željenih strojev, pisarn, oddelkov in sistemov. Omogoča prepoznavo nepotrebne porabe in sprejemanje ukrepov za zmanjšanje stroškov energentov.

Zaznavanje nepotrebne porabe

Neposredno merjenje toka nam omogoča, da identificiramo odjemalce, ki porabljajo preveč električne energije ali povzročajo nepotrebno porabo. Z odkrivanjem in odpravljanjem energetskih potrat lahko občutno zmanjšamo stroške za elektriko.

Optimizacija obremenitev

Z uporabo merilnika električnega toka lahko neposredno spremljamo obremenitve električnega omrežja. Tako prepoznamo obdobja, ko je poraba energije višja ter načrtujemo aktivnosti na način, da se izognemo višjim tarifam električne energije. To bo v bližnji prihodnosti z vpeljavo večjega števila novih tarif še bolj pomembno.

Vsi podatki o porabi na dlani

Vse meritve toka, ki jih zagotavljajo Netvox merilniki, se zbirajo v IoT platformi GIoTo. V njej lahko identificiramo naprave, stroje in oddelke, ki porabljajo preveč energije ter sprejmemo ukrepe za izboljšanje energetske učinkovitosti. Na voljo nam je popoln vpogled v zgodovino porabe v izbranem obdobju.

Brezžična povezljivost na daljavo

Z brezžično LoRaWAN IoT povezljivostjo lahko dostopate do podatkov o porabi elektrike od kjerkoli. Za vzpostavitev omrežja na lokaciji zadostuje ena sama LoRaWAN bazna postaja, njen domet je vsaj 2km tudi znotraj prostorov.

Enostavna namestitev in uporaba

Netvox merilnik toka se enostavno namesti in integrira v obstoječe električne sisteme, električne omarice, naprave ali napajalne kable. Poseg v obstoječo napeljavo ni potreben. Na napajalne kable preprosto pritrdimo priložene namenske tokovne zanke (klempe) in brezžične meritve samodejno stečejo.

Modelske izvedbe za vse potrebe

Na voljo so modeli za eno in tro- fazni tok in merjenje 75A, 150A, 250A, 630A in 1000A. Za vse modele je na voljo baterijska ali direktna izvedba napajanja. Napajalnik je opremljen z 3m kabla za lažjo namestitev. Pri baterijski izvedbi, je življenjska doba izmenljivih baterij 7 let pri eno-urnih intervalih odčitavanja.

Opozorila in obvestila

Merilnik je opremljen s sistemom opozoril in obvestil, ki nas samodejno obvesti o neprimernih – previsokih ali prenizkih vrednostih električnega toka. Tako preprečuje morebitne okvare opreme in nezaželene izpade elektrike.

Kako poteka spremljanje poraba elektrike prek merilnikov toka?

Merilec toka diagram

V diagramu je prikazana lokacija podjetja, v katerem so nameščeni različni stroji in naprave. Vsi električni odjemalci imajo neposredno na napajalne kable pritrjene namenske klempe, ki neprestano merijo tok. Merilniki podatke o izmerjenem toku in porabi elektrike v kWh v nastavljenem intervalu brezžično pošiljajo v LoRaWAN IoT omrežje. To je vzpostavljeno prek bazne postaje, ki zagotavlja povezljivost na razdalji do 2 km znotraj objektov. Iz bazne postaje se izmerjene vrednosti toka prenašajo v internet in posledično v IoT platformo GIoTo. Do platforme lahko uporabniki kadarkoli in od koderkoli dostopajo prek svojih mobilnih telefonov in računalnikov. V njej so zbrane vse meritve in implementirana analitika, ki uporabnikom pomaga optimizirati porabo elektrike. Sistem meritev električnega toka prinaša občutno znižanje stroškov in obenem poskrbi za tekoče delovanje električnega omrežja.