Telos IoT
Telos IoT

Milesight
EM320-TH

napredni LoRaWAN senzor temperature in vlage

Milesight EM300 – LoRaWAN senzor temperature in vlage
GIoTo Demo
Oddaljeno merjenje temperature

Temperatura na daljavo

Elegantno in preprosto brezžično merjenje temperature v vseh željenih okoljih

Oddaljeno merjenje temperature

Baterijsko napajanje

Vgrajena visoko zmogljiva baterija z življenjsko dobo do 10 let + dodatna baterija

Oddaljeno merjenje temperature

LoRaWAN IoT omrežje

Brezžično povezovanje v LoRaWAN IoT omrežje z dometom do 16km na odprtem in 2km v objektih

Natančne meritve

Natančne meritve

Meritev temperature v rangu od -30°C do 60°C z le 0.2°C in vlage z 0.2% odstopanja

Oddaljeno merjenje temperature

Zunanja namestitev

Kompaktno in robustno IP67 ohišje za namestitev in uporabo tudi v najbolj zahtevnih okoljih

Oddaljeno merjenje temperature

Lokalna hramba

Hranjenje meritev na sami napravi za še večjo zanesljivost in Cold Chain rešitve

Milesight EM320-TH napredni senzor temperature in vlage

Milesight EM320-TH je zmogljiv LoRaWAN senzor temperature in vlage z odličnim razmerjem med ceno in kvaliteto. Uporabljamo ga za natančno oddaljeno brezžično merjenje temperature in vlage v različnih IoT rešitvah.

Milesight_EM320-TH

Milesight EM320-TH ima vgrajen senzorski modul Sensirion SHT41 prinaša veliko natančnost meritev temperature v rangu od -30°C do 60°C z le 0.2°C odstopanja in merjenje vlage v rangu od 0% do 100% z odstopanjem do 0.2%. Vodotesno IP67 ohišje omogoča uporabo tudi v najbolj zahtevnih industrijskih okoljih z veliko količino prahu in na zunanjih površinah. Diskreten senzor kompaktne velikost (85 × 58 × 18 mm) je na voljo v dveh izvedbah. Prva je standardna za montažo na steno z vijaki, ki preprečujejo krajo. Druga je magnetna verzija, ki omogoča zelo preprosto pritrditev na vsako kovinsko površino. Magnetna verzija Milesight EM320-TH se lahko pohvali s FDA odobritvijo (Federal Drug Administration Approval) za uporabo v stiku z živili. To pomeni da senzor lahko brez skrbi za zdravje uporabljamo za merjenje temperature v hladilnikih, skladiščih, sušilnicah in vseh sorodnih prostorih za hrambo in procesiranje hrane.

Temperaturni senzor napaja zamenljiva 4000 mAh baterija z življenjsko dobo do 10 let pri 10 minutnih intervalih odčitavanja. Vgradimo lahko še dodatno baterijo in tako življenjsko dobo podvojimo. Aktivacija in nastavljanje senzorja poteka znotraj brezplačne aplikacije prek NFC čipa. Senzor se brezžično povezuje v LoRaWAN IoT omrežje, ki ga vzpostavimo s pomočjo bazne postaje. Domet bazne postaje je 16km na zunanjih površinah in do 2km znotraj objektov. Na posamezno enoto se vzporedno lahko povezuje več tisoč senzorjev.

Velika prednost Milesight EM320-TH senzorja je tudi možnost lokalne hrambe pridobljenih meritev. Senzor ima vgrajen spomin, na katerega se lahko shrani do 2000 meritev temperature in vlage. V primeru da pride do nenapovedanega izpada omrežja, bo senzor nadaljeval z beleženjem in poslal zbrane podatke, ko se bo omrežje ponovno vzpostavilo. Tako preprečimo izgubo podatkov in dodatno izboljšamo zanesljivost. Lokalna hramba prinaša možnost uporabe senzorja tudi v rešitvah za hladne verige – Cold Chain, kjer je prava temperatura ključnega pomena za integriteto produktov. Namestimo ga lahko v vozila za prevoz sveže hrane, morskih sadežev, zamrznjenih produktov, zdravil, kemikalij in neprestano beležimo gibanje temperature in vlage med potjo. Ko je vozilo na lokacijah z vzpostavljenim LoRaWAN omrežjem, se meritve v živo prenašajo v sistem za spremljanje. Vmes se hranijo lokalno in se vse naenkrat prenesejo v omrežje, ko se vozilo vrne na področje z LoRAWAN signalom.

EM320-TH uporabljamo v IoT rešitvi avtomatiziranega brezžičnega merjenje temperature in vlage v pisarnah, trgovinah, restavracijah, tovarnah, skladiščih, bolnišnicah, rastlinjakih… Podatke o trenutni temperaturi in vlagi ter zgodovino meritev spremljamo znotraj IoT platforme GIoTo. Ti podatki so ključnega pomena za energetsko optimizacijo z izogibanjem nepotrebne potrošnje energentov za neprimerno ogrevanje, hlajenje in ventilacijo. Vzpostavimo lahko tudi avtomatizirane scenarije uporabe, na primer sistem samodejno sproži ogrevanje, ko senzor zazna padec temperature pod nastavljen nivo in gretje ustavi, ko je ta nivo dosežen.

Specifikacija EM320-TH

LoRaWANFrekvencaEU868
Izhodna moč16dBm (868)
Občutljivost-147dBm @300bps
NačinOTAA/ABP Class A
Merjenje temperatureRang-30°C do + 60°C
Natančnost0.2°C
Merjenje vlageRang0% to 100% RH
Natančnost0.2% RH
Strojne karakteristikeNapajanjeLi-SOCl2 4000 mAh baterija, opcijsko 8000 mAh (dve bateriji)
Življenjeska doba baterij10 let (odvisno od intervalov pošiljanja)
Operativna temperatura-30°C do 70°C
Ingres zaščitaIP67
Velikost85 × 58 × 18 mm
NamestitevNa zid ali steno s priloženimi vijaki ali namestitev z vgrajenim magnetom – magnetna verzija

LoRaWAN temperaturni senzorji