Telos IoT
Telos IoT

Milesight WS302

LoRaWAN
senzor hrupa

Milesight_WS302 - LoRaWAN senzor hrupa
GIoTo Demo
Merjenje hrupa

Merjenje hrupa

Vgrajen mikrofon neprestano v decibelih meri raven hrupa v okolici

Semafor za hrup

Semafor hrupa

Barvne lučke na napravi jasno prikazujejo nivo hrupa v prostoru

Oddaljeno merjenje temperature

LoRaWAN IoT omrežje

Brezžično povezovanje v LoRaWAN IoT omrežje z dometom do 16km

Oddaljeno merjenje temperature

Baterijsko napajanje

Vgrajena 2 x zamenljiva 2.700mAh baterija z življenjsko dobo 4 leta

Mini velikost

Mini velikost

Miniaturno in diskretno ohišje je primerno za uporabo v vseh okoljih

Oddaljen vklop/izklop

NFC aktivacija

Preprosta aktivacija in nastavljanje vtičnice prek vgrajenega NFC čipa

Milesight WS302 – LoRaWAN senzor hrupa

Milesight WS302 je zmogljiv baterijsko napajani LoRaWAN senzor hrupa. Uporabljamo ga za merjenje hrupa v pisarnah, učilnicah, proizvodnji in sorodnih okoljih. Podprto je merjenje hrupa v rangu od 30 do 120 dB z natančnostjo 3 dB. Predstavlja idealno rešitev za boj proti neprijetnemu hrupu in pripomoček za izboljšanje akustike v prostorih.

Milesight_WS302 - LoRaWAN senzor hrupa

Zvočno onesnaževanje je velik problem sodobne družbe, ki se ga premalo zavedamo. Neprimerna raven zvoka v prostorih povzroča uporabnikom hud fizičen in psihičen stres. Hrup poškoduje sluh, zmanjšuje produktivnost, zniža koncentracijo in na daljši rok povzroča tudi hujše zdravstvene zaplete. Hrup na delovnem mestu je zelo pogosta pritožba zaposlenih in uporabnikov v številnih okoljih – šolskih učilnicah, pisarnah, bolnišnicah, hotelih, v proizvodnji… Edini način da raven hrupa spravimo na primerno raven je, da ga neprestano spremljamo, lociramo izvore motenj in jih odstranimo. Idealna rešitev za merjenje hrupa je LoRaWAN senzor hrupa Milesight WS302.

Milesight WS302 je zmogljiv LoRaWAN senzor hrupa z vgrajenim mikrofonom. Miniaturna in diskretna naprava velikosti (68 × 65 × 20.5 mm) se brez težav vključi v vsako okolje. Na samem senzorju je vgrajen semafor hrupa, ki vsem prisotnim jasno prikazuje kakšna je trenutna vrednost hrupa v prostoru (zelena – primerna, rumena – mejna, rdeče – presežena). Vse meritve hrupa se v realnem času prek LoRaWAN omrežja brezžično prenašajo na splet in v IoT platformo GIoTo. V njej spremljamo trenutne nivoje v dB, zgodovino meritev, nastavljamo mejne vrednosti hrupa in intervale odčitavanja. Senzor napajati dve izmenljivi 2.700mAh bateriji z življenjsko dobo 4 leta.

Senzor je izredno prilagodljiv in omogoča merjenje različnih vrst zvoka: A vrednotenje, C vrednotenje in hitro vrednotenje, ki jih izberemo glede na scenarij uporabe. Običajno je A vrednotenje primerno za tiha okolja recimo pisarne, C vrednotenje pa za hrupna okolja recimo proizvodnjo. Podprto je merjenje različnih vrst vrednosti za natančno presojo ravni hrupa: dejanska vrednost, enakovredna zvezna vrednost in največja vrednost. Milesight WS302 na podlagi različnih metod uteževanja generira poročanje o treh vrednostih ravni hrupa: najvišja raven hrupa, raven zvočnega tlaka in enakovredna neprekinjena raven hrupa. Hitro uteževanje uporablja časovno konstanto 125 milisekund za merjenje nestabilnega šuma z velikimi nihanji. Podprto je merjenje hrupa v rangu od 30 do 120 dB, z natančnostjo 3 dB.

Specifikacija Milesight WS302

LoRaWANFrekvencaEU868
Izhodna moč16dBm (868)
Občutljivost-147dBm @300bps
NačinOTAA/ABP Class A
Merjenje hrupaRang30 dBA to 120 dBA
Natančnost0.3 dB
Frekvenčni rang30 Hz do 8 kHz
Frekvenča utežA ali C vrednotenje
Časovno vrednotenjeHitro
Merske enoteSPL Actual, Leq, Lmax
Strojne karakteristikeNapajanje2 × 2700 mAh ER14505 Li-SOCl2 izmenljiva baterija
Življenjeska doba baterij4 leta (odvisno od intervalov pošiljanja)
Operativna temperatura-20°C do 60°C
Ingres zaščitaIP30
Velikost68 × 65 × 20.5 mm
Namestitevna steno s priloženimi vijaki ali lepilnim trakom

Temperaturni senzorji

Naprave, adapterji, kontrolerji

  • Pametni radiatorski ventili Milesight WT101 lahko individualno nadzorujejo temperaturo za vsako sobo posebej. Prinašajo do 30% nižje stroške ogrevanja.

  • Kompaktni LoRaWAN pulzni adapter za oddaljeno brezžično odčitavanje podatkov o porabi števcev

  • Pametna LoRaWAN 220V električna vtičnica za upravljanje napajanja ter spremljanje porabe elektrike

  • IoT kontroler služi za neposredno oddaljeno povezavo ter upravljanje naprav, strojev in števcev z RS485 Modbus vhodom prek LoRaWAN IoT omrežja

CO2 senzorji

  • LoRaWAN IAQ senzor, s katerim merimo vrednost CO2, temperature in vlage v prostorih

  • IAQ senzor za merjenje sedmih različnih kategorij – CO2, VOC, prisotnost, svetilnost, temperaturu, vlago in zračni pritisk

  • Profesionalni IAQ senzor za merjenje devetih kategorij. Vgrajen e-ink zaslon, E-moji simboli, CO2 semafor in brenčalo za prikaz kvalitete zraka.

  • Robustni LoRaWAN CO2 senzor namenjen zunanji (outdoor) namestitvi

  • LoRaWAN senzor hrupa za aktivno spremljanje hrupa v prostorih