Telos IoT
Telos IoT

Milesight
UC100

LoRaWAN
IoT kontroler

Milesight UC100 - LoRaWAN IoT kontroler
IoT kontroler

IoT kontroler

Brezžična povezava ter upravljanje naprav in strojev na oddaljenih lokacijah

Modbus RS485 vhod

Modbus RS485

Transparenten brezžičen prenos in pretvorba podatkov med Modbus vhodom in strežnikom

Oddaljeno merjenje temperature

LoRaWAN IoT omrežje

Brezžično povezovanje v LoRaWAN IoT omrežje z dometom do 16km

Sprožilec / trigger

Sprožilec / Trigger

Možnost vzpostavitev različnih če-potem sprožilnih mehanizmov za IoT aplikacije

Kompaktna velikost

Mini velikost

Miniaturno in diskretno ohišje je primerno za uporabo v vseh okoljih

D2D protokol

D2D protokol

V D2D načinu naprave komunicirajo neposredno, brez prisotnosti LoRa omrežja

Milesight UC100 LoRaWAN IoT kontroler

Milesight UC100 je napreden LoRaWAN IoT kontroler. Uporabljamo ga za neposredno oddaljeno povezavo ter upravljanje naprav in strojev z RS485 Modbus vhodom prek LoRaWAN IoT omrežja.

Milesight UC100 - LoRaWAN IoT kontroler

Milesight UC100 je napreden LoRaWAN IoT kontroler. Uporabljamo ga za neposredno oddaljeno povezavo ter upravljanje naprav, strojev in števcev z RS485 Modbus vhodom prek LoRaWAN IoT omrežja. Podprt je direkten transparenten brezžičen prenos in pretvorba podatkov med Modbus vhodom in strežnikom. Milesight UC100 podpira vzpostavitev različnih če-potem sprožilnih mehanizmov in dejanj, ki se izvršijo ob izpolnitvi nastavljenih pogojev. To lahko s prida izkoristimo v številnih IoT rešitvah za izvajanje naprednih nalog in ukazov. Primer: črpalka, ki jo krmili Milesight UC100 se zažene ko senzor nivojev zazna da je v rezervoarju nivo vode padel pod nastavljeno raven.

Vsi podatki iz Modbus naprav se brezžično prenašajo prek LoRaWAN IoT omrežja. Tega vzpostavimo prek bazne postaje, domet signala je do 16km. Milesight naprave in senzorji podpirajo tudi protokol D2D (Device-To-Device). V D2D načinu delovanja za vzpostav povezave med napravami ni potrebna prisotnost LoRa omrežja, brezžična komunikacija poteka neposredno. Velika prednost tega načina je izjemno nizka latentnost s kratkimi odzivnimi časi, ki se merijo v milisekundah. Idealna rešitev za povezavo posameznih naprav na dislociranih lokacijah.

Milesight UC100 podpira LoRaWAN Class C standard, kar pomeni da lahko neposredno pošilja ukaze povezanim napravam in jih krmili. UC100 ima vgrajen RS485 vhod (3.5 mm Terminal Block) na katerega neposredno priključimo različne naprave, stroje in števce na oddaljenih lokacijah. Na posamezno enoto lahko vzporedno povežemo 16 Modbus RTU naprav in beremo 16 registrov. Kontroler lahko delujejo samostojno, tudi ko je omrežje nedosegljivo. Upravljanje in nastavljanje UC100 se vrši lokalno prek USB-C vhoda ali na daljavo prek LoRa Downlink sporočila. Napajanje je izvedeno neposredno prek 3,5mm Terminal block ali USB vhoda. Velika prednost je tudi mini velikost naprave, ki meri le 70 x 45 x 13mm.

Vsi pridobljeni podatki in meritve se zbirajo in obdelujejo v IoT platformi GIoTo. V njej spremljamo trenutne podatke, zgodovino meritev in dogodkov, nastavljamo alarme in pošiljamo ukaze Modbus napravam na oddaljenih lokacijah.

Specifikacija Milesight UC100

LoRaWANFrekvencaEU868
Izhodna moč16dBm (868)
Občutljivost-137dBm @300bps
NačinOTAA/ABP Class C
Podatkovni vmesnikVhod1 × RS485
Konektor3.5 mm Terminal Block
Boud rate1200~115200 bps
ProtokolModbus RTU, vzporedno do 16 registrov
Strojne karakteristikeKonektor3.5 mm Terminal Block
NapajanjeNeposredno, 5-24 VDC prek Terminal Block ali 5 VDC prek USB Type-C vhoda
Operativna temperatura-20°C do 60°C
Ingres zaščitaIP30
Velikost70 × 45 × 13 mm
NamestitevNamizna ali stenska s priloženimi vijaki

Temperaturni senzorji

Naprave, adapterji, kontrolerji

  • Pametni radiatorski ventili Milesight WT101 lahko individualno nadzorujejo temperaturo za vsako sobo posebej. Prinašajo do 30% nižje stroške ogrevanja.

  • Kompaktni LoRaWAN pulzni adapter za oddaljeno brezžično odčitavanje podatkov o porabi števcev

  • Pametna LoRaWAN 220V električna vtičnica za upravljanje napajanja ter spremljanje porabe elektrike

  • IoT kontroler služi za neposredno oddaljeno povezavo ter upravljanje naprav, strojev in števcev z RS485 Modbus vhodom prek LoRaWAN IoT omrežja

CO2 senzorji

  • LoRaWAN IAQ senzor, s katerim merimo vrednost CO2, temperature in vlage v prostorih

  • IAQ senzor za merjenje sedmih različnih kategorij – CO2, VOC, prisotnost, svetilnost, temperaturu, vlago in zračni pritisk

  • Profesionalni IAQ senzor za merjenje devetih kategorij. Vgrajen e-ink zaslon, E-moji simboli, CO2 semafor in brenčalo za prikaz kvalitete zraka.

  • Robustni LoRaWAN CO2 senzor namenjen zunanji (outdoor) namestitvi

  • LoRaWAN senzor hrupa za aktivno spremljanje hrupa v prostorih