Telos IoT
Telos IoT

Milesight WT101

pametni LoRaWAN radiatorski ventil

Milesight WT101 LoRaWAN radiatorski ventili
Pametni LoRaWAN ventil
30% nižji stroški ogrevanja

Veliki prihranki

Elegantna rešitev za
do 30% nižje
stroške ogrevanja

30% nižji stroški ogrevanja

Urniki ogrevanja

16 nastavljivih načrtov
ogrevanja v željenem
časovnem obdobju

30% nižji stroški ogrevanja

Senzor temperature

Vgrajen temperaturni senzor
poskrbi za natančno prilagajanje
dotoka tople vode v radiator

30% nižji stroški ogrevanja

Oddaljeno nastavljanje

Preprosto brezžično oddaljeno
nastavljanje temperature
v prostorih

30% nižji stroški ogrevanja

Centralno upravljanje

Idealna rešitev za centralizirano
upravljanje ogrevanja v
poslovnih kompleksih

30% nižji stroški ogrevanja

Široka kompatibilnost

Enostavna namestitev in združljivost z veliko večino radiatorjev na trgu

Si želite učinkovit nadzor nad stroški ogrevanja?
Ni problema!

Pametni radiatorski ventili Milesight WT101 lahko individualno nadzorujejo temperaturo za vsako sobo posebej. So idealna rešitev za objekte z večjim številom prostorov, ki se ogrevajo z radiatorji – pisarniški kompleksi, podjetja, šole, ustanove in hoteli. Upraviteljem prinašajo do 30% prihranka pri stroških ogrevanja.

Popolnoma nastavljivi urniki ogrevanja

Milesight LoRaWAN ventili podpirajo 16 nastavljivih načrtov ogrevanja v željenem časovnem obdobju. Ogrevalno časovnico za vse prostore nastavimo za cel teden naenkrat. Sistem recimo priredimo na način, da radiatorji v pisarnah ohranjajo temperaturo 21°C ob delovnikih med 7. in 17 uro. V ostalem času se ogrevajo le do temperature 15°C. V predavalnicah se temperatura 21°C ohranja tudi med vikendi saj so tudi takrat v uporabi.

Pametne funkcije LoRaWAN ventila

Zaklepanje ročnega nastavljanja / Child lock

Vgrajena funkcija 'child lock' onemogoči ročno nastavljanje temperature na samem ventilu. S tem upravitelji pridobijo popoln nadzor nad temperaturo v prostorih. Vgrajena je namenska strojna zaščita, ki preprečuje krajo ventila. Ventil zazna poskus nedovoljenega posega in samodejno sproži alarm.

Zaznavanje odprtega okna

Milesight LoRaWAN ventil zazna odprto okno in samodejno ustavi nepotrebno ogrevanje in razmetavanje energije. Funkcija freeze protection prepreči zmrzovanje, saj stalno ohranja temperaturo nad lediščem. Tako izniči možnost nastanka škode zaradi zmrznjene napeljave.

Fleksibilno upravljanje ogrevanja

Upravljanje posamezne enote poteka prek namenske mobilne aplikacije Milesight Tool Box. Centralizirano nastavljanje ogrevanja za celoten objekt se izvaja prek programskega orodja Milesight IoT Cloud. Nastavitve lahko izvajamo tudi ročno z obračanjem ventila.

LED zaslon za prikaz temperature

Intuitiven LED zaslon se prilagodi smeri namestitve (vodoravno/navpično) za popolno prilagodljivost različnim načinom montaže. Na njem je prikazana trenutna temperatura, z obračanjem ventila pa nastavljamo željeno temperaturo v korakih po 0.5°C. Ročno nastavljanje lahko po želji tudi onemogočimo.

Namenski adapterji za popolno združljivost

Enostavna namestitev in kompatibilnost z veliko večino radiatorjev na trgu. Na voljo so namenski komplet petih adapterjev za montažo – RA, RAV, RAVL, Giacomini, M28.

Namenski adapterji za popolno združljivost

Enostavna namestitev in kompatibilnost z veliko večino radiatorjev na trgu. Na voljo so namenski komplet petih adapterjev za montažo – RA, RAV, RAVL, Giacomini, M28.

Milesight WT101 – pametni LoRaWAN radiatorski ventil

Milesight WT101 je pametni LoRaWAN radiatorski ventil. Uporabljamo ga za inteligentno centralizirano upravljanje ogrevanja v objektih z večjim številom nameščenih radiatorjev. S pomočjo oddaljenega upravljanja in prilagodljivega urnika ogrevanja zagotavlja občutno zmanjšanje porabe energentov in prinaša do 30% nižje stroške ogrevanja.

Milesight WT101 Pametni LoRaWAN ventil
L

vgrajen NFC čip

NFC aktivacija

Vgrajen NFC čip za preprosto konfiguracijo z enim dotikom znotraj brezplačne mobilne aplikacije.

L

Temperaturni senzor

Temperaturni senzor

V ventilu je vgrajen temperaturni senzor, ki neprestano meri temperaturo v prostoru. Izmerjenim vrednostim se radiator samodejno prilagaja.

L

Baterijsko napajanje

Baterijsko napajanje

Napajanje je izvedeno prek standardnih AA baterij, ki ob običajni uporabi zagotavljajo do 5 let delovanja.

Pametni radiatorski ventil Milesight WT101 zagotavlja samodejni in inteligentni nadzor ogrevanja, ki temelji na natančnem spremljanju sobne temperature. Ta se vrši prek vgrajenega temperaturnega senzorja, ki neprestano spremlja temperaturo v prostoru in prilagaja dotok tople vode v radiator željeni temperaturi. Tako omogoča zelo natančno kalibracijo radiatorja željeni nastavitvi.

Temperaturo v sobah lahko iz ene točke centralizirano nastavljamo na daljavo za vse radiatorje naenkrat. Ventili se brezžično povezujejo na splet prek LoRaWAN IoT omrežja, ki ga vzpostavimo prek LoRaWAN bazne postaje. Domet posamezne enote je znotraj objektov do 2,5 km, tako da za brezžično pokritje s signalom tudi velikega poslovnega objekta potrebujemo le eno enoto.

Na elegantnem ventilu je vgrajen LED zaslon, ki prikazuje nastavljeno in trenutno temperaturo. Upravljanje posamezne enote poteka prek namenske aplikacije Milesight Tool Box, centralizirano nastavljanje ogrevanja za celoten objekt pa prek orodja Milesight IoT Cloud. Nastavitve lahko izvajamo tudi ročno z obračanjem ventila. Če želimo lahko ročno nastavljanje onemogočimo, kar je idealna rešitev za javne objekte. S tem onemogočimo samovoljno povišanje temperature s strani uporabnikov ali obiskovalcev.

Milesight LoRaWAN ventil zazna odprto okno in samodejno ustavi nepotrebno ogrevanje in razmetavanje energije. Funkcija freeze protection prepreči zmrzovanje, saj stalno ohranja temperaturo nad lediščem. Namestitev ventila je preprosta, z njim lahko nadgradimo veliko večino radiatorjev na trgu. Na voljo je tudi poseben komplet nastavkov za montažo, ki omogočijo namestitev na vse tipe radiatorjev.

Napajanje je izvedeno prek standardnih AA baterij, ki ob običajni uporabi zagotavljajo do 5 let uporabe. Vgrajena je podpora za integracijo v BMS sisteme za pametne stavbe.

Specifikacija Milesight WT101:

Brezžična komunikacija
ProtokolLoRaWAN
FrekvencaEU868
Tx moč16 dBm (868 MHz)
Občutljivost-137dBm
NačinOTAA/ABP Class A
Nadzor ventila
AktuatorKoračni motor
Privzeti priključek ventilaM30 ×1.5 mm
Opcijski adapterjiRA, RAV, RAVL, Giacomini, M28 (Comap, Herz, TA)
Napredne lastnostiSamodejni nadzor temperature, ogrevalni načrti, Child Lock, zaščita pred zmrzovanjem, zaznavanje odprtega okna, alarm ob nedivoljenem posegu
Temperaturni senzor
Tip senzorjaNTC
Razpon-20°C ~ 60°C
Natančnost± 0.5°C (0°C ~ 50°C)
Koraki0.1°C
Ostalo
ZaslonLED zaslon z belimi lučmi
Gumb1 × kontrolni gumb, 1 × kalibracija & poseg (interni), 1 × ponastavitev (interni)
KonfiguracijaNFC konfiguracija prek aplikacije Tool Box
Fizične karakteristike
Napajanje2 x 1.5V Li-FeS2 AA zamenljiva baterija (skupaj 3000 mAh)
Življenjska doba baterijOkvirno 5 let pri 10 minutnih Intervalih, tipična 4 mesečna kurilna sezona, 25°C
Operativna temperatura-20°C ~ +60°C
Temperatur
hrambe
-40°C ~ +70°C (brez baterij)
Relativa
vlaga
0% – 95% (brez kondenzacije)
Ingres zaščitaIP30
DimenzijeΦ 52*90mm (Φ 2.05 * 3.54in)
Material & barveKovina in plastika, bela

Video predstavitev:

Prikaz namestitve:

Temperaturni senzorji

Naprave, adapterji, kontrolerji

  • Pametni radiatorski ventili Milesight WT101 lahko individualno nadzorujejo temperaturo za vsako sobo posebej. Prinašajo do 30% nižje stroške ogrevanja.

  • Kompaktni LoRaWAN pulzni adapter za oddaljeno brezžično odčitavanje podatkov o porabi števcev

  • Pametna LoRaWAN 220V električna vtičnica za upravljanje napajanja ter spremljanje porabe elektrike

  • IoT kontroler služi za neposredno oddaljeno povezavo ter upravljanje naprav, strojev in števcev z RS485 Modbus vhodom prek LoRaWAN IoT omrežja

CO2 senzorji

  • LoRaWAN IAQ senzor, s katerim merimo vrednost CO2, temperature in vlage v prostorih

  • IAQ senzor za merjenje sedmih različnih kategorij – CO2, VOC, prisotnost, svetilnost, temperaturu, vlago in zračni pritisk

  • Profesionalni IAQ senzor za merjenje devetih kategorij. Vgrajen e-ink zaslon, E-moji simboli, CO2 semafor in brenčalo za prikaz kvalitete zraka.

  • Robustni LoRaWAN CO2 senzor namenjen zunanji (outdoor) namestitvi

  • LoRaWAN senzor hrupa za aktivno spremljanje hrupa v prostorih